- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- hoofdgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 20 minutes
- Ingrediënten :
-
4 citroenen
2 takjes selder
3 takjes peterselie
2 teentjes look
1 blik tonijn
1 koffielepel kappertjes
1 soeplepel olijfolie
1 koffielepel mosterd
1/2 koffielepel wijnazijn
1 soeplepel paprika
zout, peper
PUB
Bereiding van gevulde citroen met tonijn
Snij een hoedje uit de citroenen. Maak ze leeg met een pompelmoesmesje. Pers het vruchtvlees uit en bewaar het sap.
Was de peterselie en selder en snij fijn. Schil en verpletter de look.
Laat de tonijn uitlekken en verbrokkel hem. Meng onder de look en de kappertjes.
In een kom verzamel je de olijfolie, de mosterd, de azijn en het bewaarde citroensap. Goed kloppen en in de tonijnmengeling doen. Goed roeren.
Vul de citroenen met de bereiding en bestrooi met paprika. Zet de hoedjes er weer op.
Goed koel serveren.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 28/02/2012 - 10h18
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 15/06/2017 - 11h05
PUBLICITÉ