
- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- hoofdgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 30 minutes
- Ingrediënten :
-
4 kleine aubergines
2 grote teentjes knoflook
5 cm gember
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels ciderazijn
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel suiker
PUB
Bereiding van de gestoomde aubergine met gembersaus
Was de aubergines en droog ze. Snij ze in de lengte doormidden. Prik er met de punt van de mes hier en daar 1 cm diep in.
Stoom ze gaar in ongeveer 30 minuten.
Maak intussen de saus klaar.
Pel de knoflook en de gember en hak beide fijn.
Verhit de olijfolie in een steelpannetje en stoof de kruiden al roerend net 1 minuut. Zet het vuur lager en giet de ciderazijn erbij, samen met de sojasaus en de suiker. Roer en laat op een zacht vuurtje pruttelen tot de suiker volledig is opgelost.
Giet de saus op elke auberginehelft en dien meteen op.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist
le 24/08/2009 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 24/05/2017 - 14h25
PUBLICITÉ