PUBLICITÉ

Gestoofde venkel met abrikozen

Recept aangemaakt op 07/07/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 14/07/2014 - 16h33
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

8 venkelknollen
1 koffielepel olijfolie
1 glas witte wijn
1/2 blad laurier
1 eetlepel korianderzaadjes
8 mooie abrikozen
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de gestoofde venkel met abrikozen



Maak de venkelknollen schoon en snij ze in de lengte doormidden.

Kook ze 5 minuten in licht gezouten kokend water. Laat goed uitlekken.

Verhit de olie in een braadpot. Stoof de venkel aan alle kanten aan en giet er de wijn bij. Voeg de laurier en de korianderzaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
Laat 30 minuten stoven op een matig vuur en draai de venkel af en toe om.

Was de abrikozen. Snij ze doormidden en verwijder de kern.
Doe de abrikozenhelften in de pot bij de rest. Laat nog 5 tot 10 minuten voortgaren op een matig vuur.

Proef en breng eventueel verder op smaak.
Leg de venkel en de abrikozen in een schotel en dien op.
Laat het kookvocht eventueel wat inkoken en giet het erover.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 07/07/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 14/07/2014 - 16h33
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ