PUBLICITÉ

Gestoofde courgettes

Recept aangemaakt op 05/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/05/2012 - 10h47
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

4 courgettes
1 eetlepel olijfolie
30 gr geraspte Parmezaanse kaas
eiwit van 1 ei
1/4 theelepel geraspte nootmuskaat
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van gestoofde courgettes



Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6).
Was de courgettes en giet ze dan tijdens 10 min in gezout kokend water.
Laat ze afdruppelen en afkoelen.
Snij de extremiteiten eraf en snij elke courgette in de lengte door twee.
Neem de helft van het vruchtvlees weg met een kleine lepel zodat elke halve courgettes een soort bootje vormt. Giet dit vruchtvlees in meerdere malen over in de kom van de mixer.
Voeg de parmezaanse kaas, de nootmuskaat, zout en peper toe en meng dit alles in de mixer totdat een effen puree ontstaat. Klop de eiwitten stijf. Voeg ze met voorzichtigheid toe aan de puree.
Breng op smaak.
Vul de halve courgettes met deze mousse. Zet ze langs elkaar in een schaal voor gratin waarop een laagje olie is aangebracht.
Zet 40 min in de oven (als het nodig is, kunnen enkele lepels water worden toegevoegd aan de bodem van de schaal).
De korst moet een mooie goudkleur krijgen. Dien op.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 05/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 08/05/2012 - 10h47
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ