PUBLICITÉ

Gestoofd konijn op zijn Provençaals

Recept aangemaakt op 10/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/11/2014 - 21h01
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

Konijn: 1
Look: 4 teentjes
Tijm: 1 takje
Laurier: ½ blaadje
Rozemarijn: 1 takje
Olijfolie: 4 eetlepels
Sjalotten: 2
Tomaten: 6
Margarine: 30 g
Bloem: 1 eetlepel
Rundbouillon: 1 blokje
Witte wijn: 25 cl
Provençaalse kruiden: 1 bosje
Dragon: 1 takje
Parijse champignons: 100 g
Peper en zout
PUB

Bereding van gestoofd konijn op zijn provençaals

Snij het konijn in 8 stukken. Maal de lookteentjes fijn. Wrijf de stukken konijn goed in met twee teentjes en leg de stukken op een schotel. Maal de aromaten (tijm, laurier, rozemarijn) fijn in een kom, doe er de olie bij en meng alles goed dooreen. Giet de marinade op het konijn en draai de stukken goed om. Stop de schotel 3 à 4 uur in de koelkast en vergeet het konijn niet af en toe om te keren.

Schil de sjalotten en hak ze fijn, net als de rest van de look. Schil de tomaten en snij ze in blokjes.
Laat de stukken konijn uitdruppen en veeg ze goed af, om de olie te verwijderen. Laat 20 g margarine smelten en bak de stukken konijn lichtjes goudbruin. Bak ze aan alle kanten, laat ze uitdruppen op absorberend papier en giet het vet van de sauteerpan weg.

 
Leg het konijn er opnieuw in, voeg er de sjalotten aan toe en laat ze 1 à 2 minuten bakken zonder ze te schroeien. Meng alles goed dooreen. Strooi er de bloem over, meng alle ingrediënten, laat het gerecht nog 2 minuten bakken en giet er de witte wijn en de bouillon over. Strooi er vervolgens peper en zout over. Doe er de Provençaalse kruiden en de dragonblaadjes bij. Doe het deksel op de pan, verlaag het vuur en laat ongeveer 15 minuten bakken.
Voeg er nu de tomaten aan toe, laat de stukken konijn nog 15 minuten bakken en draai ze regelmatig om. Maak de champignons schoon en snij ze in stukjes.

 
Laat 10 g margarine smelten in een braadpan, sauteer de champignons en doe er zout bij. Laat de stukken konijn uitdruppen en doe de saus in een pan. Voeg er meteen de champignons aan toe en warm het gerecht opnieuw 3 à 4 minuten op. Giet de saus over het konijn en serveer het goed warm.

U kunt het konijn al de dag ervoor marineren. U mag het gerust meer dan 3 uur laten marineren.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 10/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 02/11/2014 - 21h01
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
hersenspinselk…

Erg lekker. Zeker de moeite om eens te proberen! Ik vind 1 konijn goed voor drie personen ipv vier.

PUBLICITÉ