PUBLICITÉ

Gepocheerde ganzenlever met raapjes

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 15/12/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
voorgerechten
PUB

Recept van gepocheerde ganzenlever met raapjes: Ingrediënten voor 6 personen


2 bosjes raapjes met loof
2 eetlepels olijfolie
1 koffielepel honing
3 eetlepels wijnazijn
50 cl gevogeltebouillon
3 mespunten vierkruidenpoeder
1 plak rauwe ganzenlever
Zout versgemalen peper

Recept van gepocheerde ganzenlever met raapjes: Bereiding


Schil de raapjes. Leg de drie kleinste opzij en snij het groen af tot op 5 mm. Snij alle andere rapen in vieren en snij elk kwartje nog eens in dunne schijven van 2 mm.
Verhit de olijfolie in een braadpot. Leg de schijfjes raap erin, bestrooi met zout en stoof 2 minuten al roerend. Doe de honing erbij en laat karameliseren. Doe er dan de azijn bij en roer goed om te deglaceren. Laat de azijn tot de helft inkoken.
Giet de bouillon erbij en kruid met zout en het vierkruidenpoeder. Laat nog eens 10 minuten verder pruttelen. Let er wel op dat de raapjes knapperig blijven.
Snij intussen de 3 apart gehouden raapjes in flinterdunne schijfjes.
Neem een mes en hou het even onder koud stromend water. Snij er dan de ganzenlever mee in blokjes van ongeveer 2 cm. Maak ze snel schoon en verwijder losse stukjes, zenuwen of bloed.
Doe ze dan meteen in de bouillon en laat ze 3 minuten net onder het kookpunt garen.
Haal de blokjes ganzenlever en de raapjes met een schuimspaan uit de bouillon. Giet de bouillon door een zeef, proef en breng eventueel verder op smaak.
Schik de ganzenlever en de raapjes op een schotel of op borden. Geef een draai van de pepermolen boven de blokjes ganzenlever.
Giet wat van de bouillon in de borden en doe er een scheutje azijn bij.
Verdeel er de schijfjes rauwe raap over en dien meteen op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 15/12/2009 - 00h00 Recept van Alain Ducasse uit "Nature simple sain et bon".
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ