PUBLICITÉ

Genot heeft tijd nodig

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, seksuologe, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 21/12/2004 - 00h00
-A +A

Mannen en vrouwen hebben niet hetzelfde seksritme. Mannen laten zich leiden door hun driften, raken snel opgewonden en willen even snel klaarkomen. Vrouwen daarentegen willen letterlijk en figuurlijk aftasten en hebben een lang voorspel nodig vóór er sprake kan zijn van een orgasme.

PUB

Het lijkt wel alsof mannen en vrouwen op een andere seksuele planeet leven! Bovendien is snelle seks de norm in onze hectische samenleving. Als seksuologe krijg ik vaak jonge vrouwen over de vloer die klagen dat ze na drie of vier keer vrijen nog nooit een orgasme hebben gehad.

Zijn mannen en vrouwen dan wel voor elkaar gemaakt?Toch wel, ondanks alles! We kunnen immers heel wat opsteken van elkaar.Vrouwen zijn trager, en da's een goede zaak voor de mannen. In een evenwichtige relatie zetten ze hun partner aan tot een langer voorspel en een langere opwindingsfase. Dat kan hem alleen maar ten goede komen, want hoe meer hij zijn tijd leert te nemen, hoe groter zijn genot.

De vrouw van haar kant geeft dankzij de inbreng van haar partner meer ruimte aan haar genot.

Om een echte harmonie te bereiken waarin beide partners aan hun trekken komen, is tijd nodig, maar ook belangstelling voor elkaar en zin om samen hun seksualiteit te verkennen. Dat is een proces dat soms maanden of zelfs jaren vergt. Slechts weinig mensen beseffen dat, want de meesten gaan ervan uit dat de seks van bij het begin automatisch perfect moet zijn. Dat klopt niet: seksualiteit is weliswaar natuurlijk, maar is tegelijk iets dat je moet leren. En dat leerproces gaat vrij langzaam. Gelukkig is het al een bron van genot op zich!

Schrijf u gratis in op de newsletter van e-gezondheid !

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, seksuologe, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 21/12/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Liefde: hoe onderscheidt u mannen van vrouwen? Geüpdatet op 23/12/2003 - 00h00

Op straat kunt u uiteraard een man onderscheiden van een vrouw. In de liefde gaat het echter veeleer om gedrag dan om anatomie, en liggen de zaken iets ingewikkelder. Enkele tips om te weten met wie u te doen hebt in het donker!

Seks en genot bij vrouwen: test uw kennis Geüpdatet op 09/10/2007 - 00h00

Het seksueel genot van vrouwen lijkt complexer te zijn dan dat van mannen dat prompter en sneller optreedt. Daarom wordt er ook veel onderzoek naar gevoerd. Een betere kennis kan alleen maar voordelen bieden. Aan u om uw kennis te testen.

Alle antwoorden op de vragen over het orgasme Geüpdatet op 21/12/2007 - 00h00

Meer inzicht in het orgasme kan ons helpen om het fenomeen beter te begrijpen en om erover praten. Het stelt ons ook meer op ons gemak om met zijn tweetjes op verkenning te gaan... Na de test "Wat weet u over het orgasme?" vindt u de antwoorden op al...

Interview: de geheimen van genot Geüpdatet op 06/05/2003 - 00h00

Genot in de liefde is iets waar vandaag iedereen aanspraak op maakt. Maar om daarin te slagen, zijn er een aantal voorwaarden: tijd, leren en... gevoelens! Voor alles wat tot genot leidt, te ontcijferen, hebben seksuologen dr. Catherine Solano en dr....

Meer artikels