PUBLICITÉ

Geneesmiddelen die erectieproblemen veroorzaken

Gepubliceerd door Dr Catherine Solano op 21/05/2013 - 09h47
-A +A

Erectiestoornissen zijn vaak erg stresserend en beangstigend voor een man. Een van de veel voorkomende oorzaken van die stoornissen is de bijwerking van een geneesmiddel.


PUB

Erectieproblemen? Lees de bijsluiter van uw geneesmiddelen!

Als u plots of geleidelijk aan vaststelt dat de kwaliteit van uw erecties flink achteruitgaat, moet u als eerste reflex de bijsluiter van uw geneesmiddelen lezen, nog voor u zelfs naar de dokter stapt. Veel geneesmiddelen kunnen namelijk een erectiele dysfunctie veroorzaken. In dat geval zult u op de bijsluiter vaak het woord « impotentie », «  erectiele dysfunctie », « erectiestoornis » of zelfs « verstoorde libido » zien staan. Een storing van de libido of de lustgevoelens kan namelijk ook onrechtstreeks erectiestoornissen veroorzaken.

Wat te doen als uw geneesmiddel erectiestoornissen veroorzaakt?

Stop de inname van uw geneesmiddel vooral niet! U neemt het medicament immers niet zomaar. Als u bijvoorbeeld een bloeddrukverlagend geneesmiddel neemt en dat middel bezorgt u erectiestoornissen, kan het stopzetten van de medicatie uw bloeddruk verhogen en zo misschien uw gezondheid in gevaar brengen. Maak dan gewoon zo snel mogelijk een afspraak bij uw huisarts en leg hem de situatie uit. Meestal zal hij u een ander geneesmiddel kunnen voorschrijven dat even doeltreffend is en geen negatieve invloed heeft op uw erectie. Soms zal uw huisarts dat niet doen en u voor advies doorverwijzen naar een specialist, bijvoorbeeld een cardioloog. Soms ook, al gebeurt dat niet vaak, zal hij u uitleggen dat het geneesmiddel dat u neemt van vitaal belang voor u is en dat ermee stoppen grote risico’s zou inhouden voor uw gezondheid of zelfs fataal kan zijn. Maar zelfs in dat geval ligt de keuze bij u en beslist u of u met de medicatie doorgaat of ermee stopt. Als u over alle nodige informatie beschikt, bent u vrij om ja of neen te zeggen tegen uw dokter. U bent tenslotte baas over uw eigen lichaam!

Gepubliceerd door Dr Catherine Solano op 21/05/2013 - 09h47

www.pannes-sexuelles.com

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Als kanker leidt tot erectiestoornissen ... Gepubliceerd op 26/03/2013 - 10h47

Leven met kanker is vooral kortweg leven, het is blijven genieten van alles wat het leven kan bieden. Vrijen is een van de geneugten in een relatie die ons goed doen en ons ook aan de andere binden . Het is dus belangrijk dat u uw liefdesleven kunt v...

Meer artikels