
- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- voorgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 5 minutes
- Ingrediënten :
-
12 trostomaten
8 sneetjes bayonneham of andere gerookte ham
4 augurken
PUB
Recept voor Gekonfijte tomaat met bayonneham: Bereiding
Was de tomaten en laat ze in hun geheel. Leg ze in een braadslee zonder vetstof en zet die in de oven. Draai de temperatuur op 180°C (gasstand 6). Laat de tomaten zo'n 30 minuten staan tot ze mooi gekonfijt zijn.
Leg ze in een schotel..
Leg er de sneetjes ham bij.
Snij de augurken in schijfjes en verdeel die over de schotel.
Geef een stevige draai aan de pepermolen.
Strooi geen zout over de tomaten. De ham en de augurken zijn al zout genoeg. En zo voorkomt u ook dat ze bij het bakken te veel water afgeven.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 23/08/2010 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 18/07/2017 - 10h14
PUBLICITÉ