Gegrilde zalm met compote van tomaten

Recept aangemaakt op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 07/07/2014 - 17h01
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

Zalmmoten: 4
Tomaten: 750 g
Knoflook: 4 teentjes
Olijven: 8-tal
Tijm, laurier, versgemalen peper

Bent u op dieet en op zoek naar maaltijden die u kan nuttigen zonder bij te komen? Hieronder vindt u alvast een licht, gezond en evenwichtig gerecht. Smakelijk!

PUB

Bereiding van de gegrilde zalm met compote van tomaten

Ontdoe de tomaten van hun vel: snij een kruisje in de onderkant, dompel ze 30-60 seconden in kokend water en laat ze schrikken in (ijs)koud water. Haal de harde stengelaanzet eruit. De schil komt er nu gemakkelijk af.

Snij de tomaten in grote stukken en stoof ze tot compote samen met de hele teentjes knoflook, de olijven, een takje tijm en een half blaadje laurier.

Gril de zalmmoten op een niet al te warme gril of barbecue gedurende twee a drie minuten, al naargelang de dikte.

Serveer warm of lauw met de compote.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 06/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 07/07/2014 - 17h01
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB