PUBLICITÉ

Gegrilde gamba's met rode saus

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diététicienne op 07/07/2014 - 17h19
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
35 minutes
Ingrediënten :

8 gamba's (of heel grote garnalen)
1 eetlepel olijfolie
2 takjes tijm
1 blad laurier

Voor de rode saus:
2 tomaten
1 teentje look
1 koffielepel harissa
1 citroen
Peterselie
Zout
PUB

Bereiding van de gegrilde gamba's met rode saus

Meng in een schaal de olijfolie met de fijngesneden tijm en laurier, het zout en de peper. Laat even trekken.
Smeer met een borstel de mengeling rond de gamba's. Haal vervolgens de overgebleven tijm en laurier uit de olie.

Bereid de rode saus: ontvel de tomaten, haal de pitjes eruit en snijd ze in blokjes. Schil de look en hak hem fijn. Doe de tomaten met de look in een stoofpot. Voeg de rest van de marinade toe smaen met de harissa, het citroensap, 2 eetlepeles water en zout.
Laat ongeveer 15 min op een zacht vuurtjes sudderen en roer tussendoor om.

Gril de gamba's.
Dien ze goed warm op met de rode saus.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diététicienne op 07/07/2014 - 17h19
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ