PUBLICITÉ

Gegratineerde partjes van roze pompelmoes

Recept aangemaakt op 04/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/11/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Dit gerecht zal bij het hele gezin in de smaak vallen! Een aangename manier om een lekker gerecht te maken zonder uren in de keuken te hoeven staan... Smakelijk!

PUB

Ingrediënten voor 4 personen


4 roze pompelmoezen
2 eierdooiers
2 eetlepels room
1 tot 2 koffielepels fijne suiker

Het recept


Schil de pompelmoezen met een scherp mes (à vif), zodat de schil, het wit en het vlies rondom het vruchtvlees verwijderd is. Hou de pompelmoes vast in één hand, maar duw er niet op. Snij met het mes elk partje voorzichtig tussen de vliezen uit.
Verdeel de partjes over vier vuurvaste schoteltjes.
Zet de oven op de grillstand.
Doe de eierdooiers en de room samen en klop ze stevig op. Voeg de suiker toe. Doe er eventueel nog wat water bij als het mengsel te dik is.
Giet in elke schotel wat van dit mengsel op de pompelmoespartjes. Zet de schoteltjes 8 tot 10 minuten onder de grill.
Haal ze uit de oven zo gauw de gratin goudbruin is.
Dien warm of lauw op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 04/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/11/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ