PUBLICITÉ

Geef uw nieuwe pup een warm onthaal!

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 10/04/2007 - 00h00
-A +A

Denkt u eraan een hondje in huis te nemen? Zijn aankomst bij u thuis, het afscheid van zijn moeder, zijn broers en zussen en het moeten wennen aan een nieuwe omgeving zorgen vaak voor behoorlijk wat stress. Probeer die stress tot een minimum beperken en bereid zijn komst voor!

PUB

Inkopen

Voor uw pup bij u intrekt, moet u alles in huis halen wat hij nodig kan hebben.
Voorzie een korf of een comfortabel kussen voor de lange periodes dat uw hond zal slapen of rusten. Dat " slaaphoekje " moet zich op een kalme plaats in huis bevinden en zeker niet in uw eigen slaapkamer. Leer uw pup van bij zijn aankomst dat hij alleen moet slapen. Het is ook belangrijk dat u speciale brokken voor opgroeiende pups van goede kwaliteit koopt. Meng ze in het begin onder de voeding die uw hond voor zijn adoptie kreeg. Dat maakt de overgang naar de nieuwe voeding minder bruusk en voorkomt dat hij diarree krijgt. Verschaf u ook een halsband of een tuig, en ook een leiband, zodat uw pup er al van kleins af aan aan went. Speeltjes (bal, speeltouw...) zijn ook heel nuttig: als u er uw pup geen geeft, zal hij zijn aandacht richten op uw schoenen en andere persoonlijke dingen!

Het grote moment

Voor u zich een pup aanschaft, kunt u het best even langsgaan bij een fokker of bij mensen die er iets van afweten. Schaf u nooit een dier aan uit een dierenzaak, want dat moedigt de handel in dieren aan en de pups zijn er vaak ziek. Adopteer nooit een pup van minder dan 8 weken oud. Het beste moment om hem van zijn moeder te scheiden is tussen zijn 12de en 16de week. Voorzie een aantal doeken in uw auto die vuil mogen worden. Op die manier wordt uw wagen niet vuil door eventueel braken of plassen. Als het om een pup van een klein ras gaat, kunt u hem in een transportkooi vervoeren. Het dier zal zo meer op zijn gemak zijn.

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 10/04/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Uw pup opvoeden: hoe leert u hem alleen te blijven? Geüpdatet op 13/06/2006 - 00h00

Als u een pup in huis haalt, zal hij zich snel aan u hechten en zult u in zijn ogen de geruststellende en kalmerende rol overnemen die zijn mama speelde voor hij in zijn nieuwe gezin terechtkwam. Deze bijzondere band is het begin van een mooi avontuu...

Meer artikels