PUBLICITÉ

Gedeeld farmaceutisch dossier vanaf 2014

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 27/02/2014 - 10h48
-A +A

FOD Volksgezondheid en de apothekers hebben laten weten dat er een gedeeld farmaceutisch dossier wordt ingevoerd.
Waarover gaat het precies?

PUB

Wat is het farmaceutisch dossier?

Als u naar 'uw' apotheek gaat, heeft de apotheker een dossier over u. Daarin staan alle geneesmiddelen die uw arts u tot nog toe heeft voorgeschreven en die uw apotheker u heeft afgeleverd. Uw apotheker kan er ook details aan toevoegen die nuttig zijn voor uw gezondheid, zoals allergieën, chronische ziekten, geneesmiddelen die zonder voorschrift zijn verkocht, enz.

U kunt natuurlijk weigeren dat zo’n dossier wordt aangelegd.

 

Farmaceutisch dossier delen

Vanaf 2014 wordt er een farmaceutisch dossier ingevoerd. Voortaan kunnen de gegevens over uw medicatiegebruik die al door uw apotheker zijn opgelijst door alle apothekers geraadpleegd worden. Als u naar een andere apotheek dan uw huisapotheek moet gaan - de apotheker van wacht, een dicht bij het werk, enz. - zult u toch beschermd zijn. Het initiatief wil de veiligheid van de patiënt verhogen. Patiënten die niet willen dat het elektronische dossier en dus hun medicatiegegevens worden gedeeld, kunnen dat weigeren. 

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 27/02/2014 - 10h48
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Werkt uw apotheker voor u? Geüpdatet op 18/05/2009 - 00h00

De apotheker is een belangrijke gezondheidsspecialist, die we gewoonlijk bezoeken voor kleine gezondheidsproblemen, maar soms ook voor ernstige ziekten. Maar maakt u eigenlijk voldoende gebruik van al wat uw apotheker u te bieden heeft?

Een kwaliteitslabel voor de parafarmacie! Geüpdatet op 06/03/2007 - 00h00

Vermageringspillen, voedingssupplementen en plantaardige schoonheidsproducten: ze liggen sinds enige tijd massaal in de apotheekrekken. Om de consument zijn weg te helpen vinden in het aanbod, heeft de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) beslist om e...

Meer artikels