PUBLICITÉ

Gebakken pasta met groenten

Recept aangemaakt op 19/03/2013 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 19/03/2013 - 09h15
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

200 gram pasta naar keuze
1 rode paprika
1 courgette
1 wortel
4 pijpajuintjes
2 teentjes look
80 gram sojascheuten
1/4 bosje citroenmelisse
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels sojasaus
zout
peper
PUB

Bereiding van gebakken pasta met groenten

Kook de pasta al dente in licht gezouten kokend water. Giet af, laat uitlekken en hou warm.
Schil de paprika, snij hem doormidden en verwijder alle zaadjes en zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in reepjes.
Was de courgette en snij ze in lange slierten.
Schraap de wortel en rasp ze grof.

Maak de pijpajuintjes mooi en snij ze grof in stukken. Pel de teentjes knoflook, verwijder de kiem en hak ze fijn.
Was de sojascheuten en haal er de verkleurde uit. Stroop de blaadjes citroenmelisse af en snipper ze fijn.
Verhit de olie in een grote koekenpan of in een wok. Doe er de paprika in samen met de courgette, de wortel en de ui. Stoof al roerend 10 minuten op een hevig vuur. Breng op smaak met zout en peper.

Doe er de uitgelekte pasta bij samen met de look, de citroenmelisse en de sojascheuten. Meng goed. Bak nog eens 3 tot 4 minuten en roer geregeld. Giet de sojasaus erbij. Proef en breng eventueel verder op smaak. Dien meteen op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 19/03/2013 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 19/03/2013 - 09h15
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ