PUBLICITÉ

Gebakken foie gras met linzen

Recept aangemaakt op 26/01/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 14/12/2012 - 15h41
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
45 minutes
Ingrediënten :

200 groene linzen
1 ui
1 kruidnagel
1 teentje look
1 wortel
1 kruidentuiltje
2 flinterdunne sneetjes rauwe ham
200 gram foie gras van eend
5 cl frambozenazijn
10 cl gevogeltefond
20 gram boter
kervel
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding voor gebakken foie gras met linzen

Doe de linzen in een kookpot en zet ze ruim onder - koud - water. Doe de kruidnagel erbij, het lookteentje in zijn geheel, de geschraapte en in grote stukken gesneden wortel en het kruidentuiltje. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen. De linzen zijn daarna nog vast, maar dat is normaal.

Snij de ham in de lengterichting in reepjes. Verhit een antiaanbakpan en bak de reepjes zonder vetstof. Draai ze geregeld tot ze mooi knapperig zijn. Laat ze in een bord uitlekken op een vel keukenpapier en hou ze warm.
Snij de foie gras in vier sneetjes.

Veeg de pan van de ham met een vel keukenpapier droog en zet ze terug op het vuur. Laat de pan heet worden en draai het vuur lager (matig) zo gauw ze heet is. Bak de sneetjes foie gras aan weerskanten 1 tot 2 minuten. Bestrooi met zout en peper. Haal ze met een spaan uit de pan en hou ze samen met de ham warm.
Giet de linzen af en gooi de ui, het look en de wortel weg. Doe de linzen weer in de pot en doe het vet uit de pan met de foie gras erbij.
Hou warm.

Verhit de koekenpan opnieuw, maar laat ze niet te heet worden. Giet de azijn erin en laat inkoken tot een stroperige brij. Giet de gevogeltefond erbij en breng aan de kook. Haal de pan even van het vuur om de boter erbij te doen. Roer goed tot ze gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper.

Schik de linzen in een schotel (of schep er wat van in elk bord). Leg de sneetjes foie gras en de knapperige ham erop en overgiet met saus. Versier met pukjes kervel en dien meteen op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 26/01/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 14/12/2012 - 15h41
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ