PUBLICITÉ

Gazpacho van meloen en rauwe ham

Recept aangemaakt op 07/05/2010 - 16h02 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/07/2015 - 14h21
-A +A
Soort :
voorgerechten
PUB

Ingrediënten
2 personen

2 kleine meloenen
2 takjes verse munt
oe glas witte wijn
1 koffielepel piment d'Espelette (Baskische chilipeper)
1 dikke snede van 2 mm rauwe ham
zout
peper

Bereiding
Zet twee soepborden in de diepvriezer zodat ze goed koel zijn. Snij de meloenen in tweeën. Verwijder de pitten. Haal de blaadjes munt van de takken. Haal met een speciaal lepeltje kleine balletjes uit het vruchtvlees van een van de meloenen. Doe ze in een kom en zet ze weg in de diepvriezer. Haal de andere meloen volledig leeg en haal ook het overblijvende vruchtvlees van de eerste meloen weg.

Mix het met de witte wijn, het piment d'Espelette en de muntblaadjes tot een mooie homogene massa. Breng op smaak met zout en peper. Zet deze bereiding ongeveer 15 minuten in de diepvriezer. Verwijder intussen het vet van de ham en snij die in brede repen. Giet de gekoelde gazpacho in de afgekoelde borden. Leg de meloenballetjes in het midden. Schik de repen ham errond.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 07/05/2010 - 16h02 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/07/2015 - 14h21
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ