PUBLICITÉ

Gave handen

Gepubliceerd op 11/05/2006 - 00h00
-A +A

Kou, zon, huishoudproducten, … : uw handen hebben veel vijanden. De huid bevat immers slechts weinig talgklieren en wordt dus van nature weinig bevochtigd. Daardoor heeft ze speciale verzorging nodig, om uitdroging, rode uitslag en irritatie te vermijden.

PUB

Beschermen en herstellen

Om uw handen zacht en mooi te houden, is het aan te raden om verschillende keren per dag hydraterende crèmes te gebruiken die rijk zijn aan glycerine of karité en een beschermlaag nalaten op het huidoppervlak. Om hun beschermende werking te versterken, worden aan deze producten - die zowel verkrijgbaar zijn in een beschermende als in een herstellende versie - wondgenezende vitamines (A, E en F) of arnica toegevoegd. Die stimuleren de celvernieuwing, vangen de vrije radicalen en gaan op die manier huidveroudering tegen. Maak er een gewoonte van om na elke wasbeurt en 's avonds voor het slapengaan uw handen te masseren, zodat de crème in de huid kan dringen.

Vergeet ook uw nagels niet

Verzorg ook uw vingernagels, anders worden ze dof, ontdubbelen ze of breken ze af. Daar is maar één remedie tegen: uw nagels kortknippen en regelmatig afvijlen met een soepele kartonnen vijl. Maak vervolgens de nagelomtrek vrij door de randjes achteruit te duwen met een bukshouten stokje, maar snij de velletjes niet af. Om die te verwijderen, kunt u beter elke dag uw nagels en nagelomtrek masseren met een crème of een verzachtende olie, die tegelijk voeden en hydrateren, en ook de nagelgroei bevorderen. U moet ze dan nog alleen opsmukken met elegante of fantasielak, maar alleen na eerst een beschermende basis te hebben aangebracht.

Gepubliceerd op 11/05/2006 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Nagels: doe-het-zelf manicure Gepubliceerd op 05/05/2015 - 12h43

Een regelmatig bezoek aan de schoonheidsspecialiste is niet de enige manier om mooie nagels te hebben. U kunt uzelf thuis ook een manicure geven om uw nagels te verzorgen en mooier en sterker te maken.

Kleine nagelproblemen: oorzaken en remedies Geüpdatet op 28/05/2014 - 11h24

Naast de pathologische nagelaandoeningen - zoals aandoeningen veroorzaakt door een schimmel, ziekte of lichamelijk trauma - bestaan er ook allerlei kleinere nagelproblemen (zachte nagels, brekende nagels, verkleurde nagels, nagels met groeven, enz.)....

Wat te doen tegen zachte of broze nagels? Gepubliceerd op 12/06/2015 - 10h18

Zijn uw nagels te zacht of breken ze makkelijk af? Een overzichtje van wat u wel en niet moet doen om weer gezonde nagels te krijgen. Controleer tegelijk ook uw voeding of neem eventueel voedingssupplementen.

Meer artikels