PUBLICITÉ

Gaucher, ziekte van

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Chronische familiaire stoornis, veroorzaakt door een enzymstoornis die zich uit in een stoornis van de vetstofwisseling. De aandoening treedt vaker op bij de Joodse bevolkingsgroep, doet zich overigens voor op elke leeftijd en wordt gekenmerkt door:
- vergroting van de milt;
- donkere verkleuring van de huid;
- bloedingen;
- beschadigingen van het skelet.

Ziekteverschijnselen van het zenuwstelsel en psychische stoornissen treden in sterke mate op wanneer de ziekte in de eerste kinderjaren begint.
De behandeling richt zich alleen op de bestrijding van de symptomen. Verwijdering van de milt is alleen aangewezen in geval van overmatige grootte ervan. De patiënten kunnen nog vele jaren leven, hoewel de vooruitzichten slecht zijn als de ziekte in de eerste levensmaanden optreedt.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Viscerale leishmaniose: de denkpiste van een vaccin Geüpdatet op 14/06/2005 - 00h00

Viscerale leishmaniose is een parasitaire ziekte die vaak voorkomt in tropische en mediterrane streken, zoals het zuiden van Frankrijk. Elk jaar worden wereldwijd 500.000 nieuwe gevallen vastgesteld. De ziekte wordt met name via honden aan de mens -...

Spoor zelf huidkanker op! Gepubliceerd op 17/08/2016 - 16h40

Iedereen kan huidkanker opsporen . Dit zelfonderzoek berust op het zorgvuldig screenen van elk stukje huid op zoek naar mogelijke aanwijzingen. Maar welke zijn die aanwijzingen die u op uw huid en op die van uw partner kunt ontdekken en die u op het...

Meer artikels