PUBLICITÉ

Gaat u binnenkort op vakantie? Denk dan aan uw gezondheid!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 25/05/2009 - 00h00
-A +A

Plant u in de zomervakantie een reis naar het buitenland? Dan is het nu het moment om na te gaan of u zich moet laten inenten, of bepaalde medicatie moet aanschaffen, want sommige ziektes komen in het buitenland meer voor dan hier.

PUB

Reizigers, opgelet voor hepatitis!


Hepatitis A en B zijn de meest voorkomende types van hepatitis die mensen tijdens een vakantie oplopen. Hepatitis A wordt vooral overgedragen via voedsel of dranken die rechtstreeks of onrechtstreeks besmet zijn door uitwerpselen. Handen die niet goed gewassen zijn volstaat al voor de verspreiding van de ziekte! Het risico kan worden uitgeschakeld door het voedsel te koken, maar bij rauwkost of zeevruchten, ijs en ijsblokjes. is hepatitis A vaak van de partij. En het gaat dan niet alleen om verre landen! Veel gevallen van besmetting komen voor in de landen rond de Middellandse Zee, een gebied dat door reizigers helemaal niet als een risicozone wordt beschouwd. Hepatitis B van zijn kant wordt vooral overgedragen via het bloed. Het risico voor reizigers ligt vooral in het feit dat dit virus vaak aanwezig is in ziekenhuizen die een loopje nemen met de hygiëneregels bvb. het ontsmetten van chirurgisch materiaal.

Inenting als oplossing


De vaccinatie tegen hepatitis B gebeurt in onze contreien systematisch voor baby's en kleine kinderen, maar volwassenen zijn doorgaans niet immuun gemaakt. Voor wie lange tijd op reis gaat naar gebieden waar het slecht gesteld is met de gezondheidszorg, of wie 'risicovolle' activiteiten onderneemt zoals extreme sporten of lange expedities in de natuur raden experts in reisgeneeskunde vaccinatie aan in functie van de gekozen reisbestemming.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 25/05/2009 - 00h00 www.vaccinatie-info.be
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Serene reis Geüpdatet op 30/07/2002 - 00h00

Als u een verre reis wil ondernemen, moet u eerst uw arts raadplegen! U moet misschien worden ingeënt (of gevaccineerd): u moet de verplichte inentingen hebben gekregen en soms moet u meerdere dagen vóór het vertrek nog extra vaccins krijgen.

Vakantie: aanbevelingen voor reizigers Gepubliceerd op 30/05/2017 - 10h29

Op reis gaan doet u niet onvoorbereid. De volgende stap na het boeken van uw reis en verblijf is aan uw gezondheid denken. Om slechte herinneringen te vermijden, is het raadzaam om bepaalde voorzorgen te nemen zoals vaccins, middelen tegen malaria, e...

Meer artikels