PUBLICITÉ

Fysieke inspanning: hoe raak ik het makkelijkst kilo’s kwijt?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidjsournaliste op 28/04/2017 - 10h50
-A +A

Het staat vandaag wetenschappelijk vast: regelmatig sporten of bewegen is gezond. Maar fysieke inspanning is ook een erg efficiënte manier om een slankere lijn te krijgen en zelfs om kilo’s kwijt te raken. Welke sporten zijn aanraders en welk effect hebben ze op ons figuur?

 

PUB

Doet sport vemageren?

Neen, van sporten alleen zult u niet vermageren.  Maar regelmatig bewegen is wel een onmisbare bondgenoot in de strijd tegen de kilo’s of om een mooi figuur te krijgen.

Sporten stimuleert het calorieverbruik, terwijl de productie van spiermassa de toniciteit van het lichaam ten goede komt en dus bijdraagt tot een strakker en slanker figuur.

Maar fysieke inspanning is ook goed voor het moreel, waardoor sommigen onder ons allicht ook minder geneigd zullen zijn om tussen de maaltijden door te snoepen.  En sporten regelt tot slot ook de eetlust.

 

Welk type lichaamsbeweging voor een slanker figuur?

Joggen

Dat is de makkelijkst te beoefenen activiteit. Het enige wat u nodig hebt, is een paar goede sportschoenen! Joggen verstevigt de dijen en de billen en geeft die laatste een mooie ronde vorm. Een interessant alternatief voor joggen is trouwens rollerskaten!

Fietsen

Fietsen kan binnen of buiten gebeuren en is een heel ‘complete’ sport. Niet alleen de benen moeten hard werken, maar ook de dijen en de buikspieren en zelfs het bovenlichaam (rug, armen, schouders) worden stevig belast.

Zwemmen, aquagym, aquabiking

Het water onttrekt het lichaam aan de wetten van de zwaartekracht, terwijl de in het water uitgevoerde bewegingen een masserend effect hebben op het hele lichaam. Zwemmen is ideaal om mooie benen te kweken, maar het verstevigt ook het bovenlichaam en helpt een ranker figuur te ontwikkelen. Voor wie niet houdt van het eentonige baantjes zwemmen, is aquagym een heel dynamisch en nog doeltreffender alternatief.

Aquabiking (trappen in het water) heeft een drainerend effect en is een ideale remedie tegen cellulitis (sinaasappelhuid). Maar ook de buikspieren worden sterk aangesproken. Een platte buik is gegarandeerd! 

Dansen

Bij elke soort van dans en ongeacht het ritme (jazz, Afrikaanse dans, salsa…) moeten de benen en armen, de buikspieren en de dijen werken. Resultaat: slankere benen, stevige dijen, platte buik en strakke armen. Dansen is ook heel goed voor het moreel en het cardiorespiratoir systeem (hart en longen).

Yoga, pilatus

Net als yoga maakt pilatus het lichaam soepeler en verdrijft het de spanningen. De opeenvolgende reeksen van houdingen en het ademhalingswerk verstevigen de buikzone en helpen u vooral aan een platte buik. Ook de rug en de schouders moeten hierbij hard werk.

 

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 27/03/2012 - 14h34 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidjsournaliste le 28/04/2017 - 10h50

Stéphane Cascua, Le sport pour maigrir, Uitgeverij Odile Jacob.

Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Vijf gulden regels om weer aan sport te doen Gepubliceerd op 22/10/2012 - 11h59

Het is zover. Uw partner, uw huisarts of misschien zelfs uw eigen ego hebben u overgehaald om weer te gaan sporten. Hieronder vindt u enkele tips om rustig aan en zonder blessures te starten . Trek uw sportschoenen aan en ga ervoor!

Een mooi figuur: hoe afvallen op maat? Gepubliceerd op 28/04/2017 - 11h06

In schoonheid afvallen en uw figuur heel gericht herboetseren... het is een enorme uitdaging, maar de resultaten zijn er! U vindt in dit artikel een kleine handleiding om af te vallen, een fijnere lijn te krijgen en de rebelse zones aan te pakken.

Meer artikels