
- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- hoofdgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Ingrediënten :
-
8 middelgrote preien
1 bleekselderij
1 eetlepel olijfolie
1 blad laurier
5 cl gevogeltebouillon
1/2 sinaasappel
zout
peper
PUB
Bereiding van de fricassee van prei en selderij
Maak de prei schoon. Snij de hardste groene delen weg. Snij ze in stukken van ongeveer 3 cm lang.
Haal de stengels van de voetselderij. Schil ze en versnij ze op dezelfde manier.
Verhit de olie in een kookpot. Doe de prei en de selderij erin. Roer goed en voeg de laurier toe. Laat 5 minuten stoven.
Giet de bouillon in de pot. Laat nog eens 10 tot 15 minuten sudderen. Roer regelmatig.
Rasp de schil van de halve sinaasappel boven de pot. Meng goed.
Pers de halve sinaasappel uit en giet het sap erbij. Meng alles opnieuw. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Doe de fricassee in een schotel. Dien heet op.
Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste
op 12/03/2014 - 09h07
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ