PUBLICITÉ

Fricassee van konijn en kreeft

Recept aangemaakt op 12/07/2016 - 14h34 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
moeilijk
Bereidingstijd :
90 minutes
Ingrediënten :
1 kreeft
1 klein konijn
2 sjalotten
1 wortel
een paar takjes peterselie
1 eetlepel olijfolie
1 mespunt cayennepeper
1 eetlepel bloem
1 dl glas witte wijn
3 dl kippenbouillon
1 kruidentuiltje
1 bussel groene asperges
peper
zout
PUB

Bereiding

Dompel de kreeft 3 minuten onder in kokend water. Laat ze uitlekken en haal het vlees uit de schaal. Snij de staart in schijven. Hou de koraal apart in een kommetje. Bewaar ook het vocht en de schaal.

Snij het konijn in stukken en verwijder de vetranden. Pel de sjalotten en snij ze in stukken. Schraap een wortel schoon en snij ze in rondjes. Hak de peterselie fijn.

Verhit een soeplepel olijfolie in een stoofpan. Bak de stukken konijn op een matig vuur aan alle kanten mooi bruin. Haal ze uit de stoofpan en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Gooi het bakvet weg.

Doe de sjalotten en de wortel in de stoofpan en laat ze 5 minuten stoven op een zacht vuur. Breng op smaak met peper, zout en een mespuntje cayennepeper. Strooi er een beetje bloem over en meng goed door elkaar. Giet er de witte wijn bij. Breng aan de kook en leg de stukken konijn weer in de stoofpan. Voeg er het nat bij en de schaal van de kreeft. Giet er de kippenbouillon over en leg er het kruidentuiltje in. Laat 30 tot 40 minuten zachtjes verder sudderen.

Spoel de asperges schoon en snij het onderste deel weg op 10 cm van de punten. Bewaar de onderste delen voor een soep. Laat de aspergepunten 10 minuten koken in lichtgezouten water. Giet het kookvocht weg en laat de asperges uitlekken op een schone doek of een vel keukenpapier.

Haal de stukken konijn uit de stoofpan en leg ze op een voorverwarmde schotel. Gooi de kreeftenschaal en het kruidentuiltje weg. Bewaar een soeplepel van de saus en giet die voorzichtig bij de apart gehouden koraal. Roer even en giet alles terug in de stoofpan. Meng goed door elkaar. Giet de saus door een fijne zeef en wrijf met de bolle kant van een lepel over de achterblijvende massa om zoveel mogelijk saus te krijgen.

Leg de kreeftenmedaillons in de stoofpan met de saus en laat alles gedurende een minuut opnieuw warm worden. Schik de medaillons naast de konijnenstukjes op de schotel. Voeg de fijngehakte peterselie en de asperges bij de saus en roer voorzichtig door elkaar. Giet de saus en de groenten bij het gerecht in de schotel en dien heet op. Als er geen verse kreeft te krijgen is, kunt u dit gerecht ook bereiden met langoest of kreeft uit de diepvries. In dat geval moet u in het recept het deel met de koraal overslaan bij de afwerking van de saus.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 12/07/2016 - 14h34 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ