PUBLICITÉ

De fret: een schattig huisdier

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 17/11/2004 - 00h00
-A +A

De fret is een dier dat niemand onverschillig laat: het is mooi, beweegt zo grappig en is een aangenaam huisdier als het getemd is. Vóór u zich laat verleiden, kunt u echter beter wat informatie verzamelen over deze bijzondere vleeseter.

PUB

Kies uw fret

Het ideale moment om u een fret aan te schaffen, is tussen 8 en 10 weken. Op dat moment kan hij immers afgehaald worden van de moeder en makkelijker getemd worden. Het wijfje is meestal volgzamer en makkelijker te temmen dan het mannetje. Toch moet u goed nadenken over uw beslissing, want het dier zal 5 tot 10 jaar aan uw zijde leven, of zelfs langer. Er bestaan twee soorten fretten met elk een verschillende vacht: de albinofret, met witte vacht en rode ogen, en de fret-bunzing, met okerbruine vacht; die kan wel wilder en agressiever zijn. Bij beide soorten wordt het gedrag wel sterk beïnvloed door de opvoeding en de affectie die het dier krijgt.

Stop het dier niet zomaar in ieders handen...

Maar opgelet: de fret is niet geschikt voor kinderen: hij mag dan al getemd zijn, hij is en blijft een "wildebras". Met zijn scherpe tanden kan hij diepe wonden veroorzaken. Hij is zelfs zeer gevaarlijk als u hem alleen laat met baby's of jonge kinderen. Wat zijn relaties met andere dieren betreft: laat hem nooit alleen met een hond, want dan is de kans groot dat het tot een gevecht komt. Met katten is dat risico kleiner, ook al blijft voorzichtigheid geboden. Als een fret echter vanaf de geboorte vertrouwd gemaakt wordt met andere diersoorten, kan hij perfect samenleven met honden en katten. Fretten zijn wel te duchten jagers. Zet ze dus nooit bij konijnen en knaagdieren.

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 17/11/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De vacht van uw kat: onderhoud en haarballen Geüpdatet op 11/05/2005 - 00h00

Katten staan bekend om hun properheid en hun grondig toilet. Sommige dieren hebben echter verzorging nodig om een mooie en zachte vacht te behouden. Dat geldt des te meer voor katten met lange haren of katten die nooit buiten komen, en tijdens de rui...

De huisrat: een uiterst aangename huisvriend! Geüpdatet op 25/07/2006 - 00h00

Een rat is sympathiek, intelligent en niet agressief, en is zonder twijfel het knaagdier dat het gezelschap van mensen het meest op prijs weet te stellen, ondanks de afkeer en de angst die sommige mensen voor deze diertjes hebben. Ratten zijn aangena...

Meer artikels