PUBLICITÉ

Focus u op het parcours, niet op het resultaat

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 19/01/2016 - 12h18
-A +A

Motivatie is een van de sleutels tot succes. Maar als we die motivatie nu eens putten uit de weg die we moeten afleggen in plaats van uit het verhoopte resultaat?

PUB

Wat verwachten we van het nieuwe jaar?

Wilt u een mooi figuur en een goede conditie? Wilt u professioneel slagen? Of bevredigende en verrijkende relaties onderhouden met uw familie? Welkom in de club! Iedereen wil gelukkig, mooi en rijk zijn. Maar als we nadenken over wat we met ons leven willen doen, vergeten we vaak dat niets vanzelf en zonder moeite gaat en dat we ook niet alles kunnen doen. Ziehier enkele denkpistes voor wie voortdurend gefrustreerd is…

Bepaal eerder welke inspanning u wilt leveren dan waar u wilt uitkomen

Wat als u nu eens niet ging nadenken over wat u wilt, maar wel welke inspanningen u bereid bent te doen? Spreekt het u niet meteen aan? We geven een voorbeeld. Het nieuwe jaar begint, u wilt tijd maken voor een persoonlijke activiteit die u leuk en verrijkend vindt. Moet u muziekles gaan volgen, iets waar u al altijd van gedroomd hebt? Of een sportactiviteit beginnen die e-gezondheid u al maanden of zelfs jaren in alle toonaarden aanbeveelt? Of moet u privélessen volgen die uw rendement op het werk kunnen verhogen of u aan een promotie kunnen helpen?

Bij dit soort dilemma’s zijn we geneigd om na te denken in termen van wat we willen. Ik zou graag muzikant worden, dus moet ik gitaarles volgen. Ik wil in mijn bedrijf een trapje hogerop, dus ga ik ‘s avonds studeren om me in een bepaalde software in te werken.

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 19/01/2016 - 12h18
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe kunt u gezonder leven? Geüpdatet op 28/04/2015 - 08h52

U wilt gezonder eten, voldoende bewegen en elke dag tandfloss gebruiken? Wel, u bent niet de enige… Gezondheid is heel vaak een kwestie van gewoonten . De hamvraag luidt: hoe kweekt u de juiste gewoonte aan en houdt u er zich ook aan?

Meer artikels