PUBLICITÉ

Flessenwater: de richtlijnen

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 29/04/2008 - 00h00
-A +A

Gebruikt u thuis kraantjeswater of flessenwater? Als u voor het laatste kiest, kunt u bij de aankoop alle kanten uit. Maar niet alle soorten flessenwater zijn geschikt. Hieronder vindt u enkele elementen die u kunnen helpen om de verschillende soorten flessenwater uiteen te houden. We geven ook hun voor- en nadelen.

PUB

De explosie van de markt van flessenwater

De markt van het flessenwater is echt geëxplodeerd. Nochtans zijn de grondstoffen en de industriële processen relatief beperkt: je hebt enerzijds het bottelen en anderzijds het beheer van de bronnen. Maar tegenwoordig speelt de industrie vooral op de additieven (zoetstoffen, de aroma's, en de verschillende smaken) en op gezondheidsargumenten (magnesium, calcium, hulp bij afslanken, zonder nitraten, diureticum…).

Wat zijn de verschillen tussen de diverse soorten flessenwater?

De verschillen in samenstelling tussen de verschillende soorten flessenwater zijn relatief klein. Daarom speelt de industrie zo sterk in op de fantasie en besteedt ze ook astronomische bedragen aan reclame. Beide troeven samen moeten de verkoopscijfers doen stijgen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 29/04/2008 - 00h00 Dr. Jean-Michel Cohen en Dr. Patrick Serog, "Savoir manger, le guide des aliments 2008-2009", uitgeverij Flammarion.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Water uit flessen of van de kraan? Geüpdatet op 25/05/2009 - 00h00

Wat is het verschil tussen kraantjeswater en flessenwater? Welk van beide moeten mensen kiezen die aan sport doen, mensen die last hebben van een te hoge bloeddruk en zwangere vrouwen?

Meer artikels