PUBLICITÉ

Flauwte

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Voortdurend bewustzijnsverlies door zuurstoftekort van de hersenen, dat na enkele minuten uit zichzelf herstelt. Een natuurlijke, zelfbeschermende reactie bij het flauwvallen is het verslappen van de spieren, waardoor men horizontaal komt te liggen.
Een flauwte of flauwvallen kan ook bij kinderen voorkomen, vooral bij het oudere schoolkind. Het is een gevolg van onvoldoende bloedtoevoer naar de hersenen en er kunnen verschillende oorzaken voor bestaan. Op school doen zich vaak de voorwaarden voor die tot flauwvallen leiden: het lokaal is soms oververhit, benauwd en overvol, zodat het bloed naar de huid wordt gestuurd voor afkoeling.
Het kind moet misschien lang achtereen staan, waardoor minder bloed naar de hersenen stroomt, en is misschien na een haastig ontbijt naar school gehold, zodat extra bloed naar de spijsverteringsorganen vloeit; bovendien zat hij misschien nog in de rats omdat hij te laat was.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Ik heb een lage bloeddruk: 10/6 Gepubliceerd op 01/03/2017 - 17h17

Een lage bloeddruk hoeft niet echt verontrustend te zijn. Het nadeel van een " lage bloeddruk " is het risico van duizeligheid, sufheid of flauwte. Maar het is duidelijk dat een raadpleging zich opdringt als deze symptomen vaak voorkomen.

Meer artikels