PUBLICITÉ

Flatulentie

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Opgeblazenheid van de maag (boeren) of delen van het darmstelsel (winderigheid). De flatulentie kan het gevolg zijn van lucht of de vorming van gassen.
Flatulentie komt vaak in de zwangerschap voor. De veranderingen in de darmen die ook tot obstipatie kunnen leiden zijn vaak al in de eerste maanden te merken. In een later stadium gaat de baarmoeder tegen de darmen drukken en vertraagt daarmee het transport van de ontlasting; de hierin aanwezige bacteriën produceren hierdoor ook meer gassen.
Een andere oorzaak van flatulentie in de zwangerschap is de snellere ademhaling, waardoor meer lucht naar de maag gevoerd wordt. Langzaam eten en goed kauwen kunnen de klachten verminderen. Vermijd overdadige maaltijden, vette gerechten en te veel eiwitten, gebruik zo min mogelijk peulvruchten, uien en koolsoorten, gebakken voedsel en suikervrije toetjes.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Een gezwollen buik? Geüpdatet op 10/05/2006 - 00h00

Een gezwollen buik na een maaltijd is een bijzonder onprettig gevoel, zeker als u door de ophoping van darmgassen winden begint te laten (heel gênant trouwens).

Meer artikels