PUBLICITÉ

Flan van pompoen met druiven

Recept aangemaakt op 02/11/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 30/10/2012 - 08h53
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
60 minutes
Ingrediënten :

1 spie pompoen van ongeveer 800 g
40 g suiker
75 g bloem
2 eieren
25 cl halfvolle melk
2 tot 3 druppels vanille-extract
1 mooie tros druiven
PUB

Bereiding van flan van pompoen met druiven

Schil de pompoen, haal de zaadjes er zorgvuldig uit en snij het vruchtvlees (500 g) in kleine blokjes.
Doe ze in een braadpot, vul die met water tot de pompoenblokjes onderstaan en kook ze goed gaar. Giet af en prak fijn met een vork (of haal door de groentemolen).

Verwarm de oven op 180°C.
Doe de fijngeprakte pompoen in de beker van de keukenmixer. Doe de suiker en de bloem erbij. Laat even draaien om alles te mengen. Doe er dan de eieren en de melk bij. Mix tot u een mooi homogene massa hebt. Doe er dan het vanille-extract bij (begin met een of twee druppels en proef dan).

Giet de bereiding in een antiaanbakvorm of een vorm in silicone. Zet 45 minuten in de oven, maar hou het wel in de gaten. Controleer met de punt van een mes of de flan gaar is. Als de mespunt helemaal schoon blijft, is de flan gaar.
Laat afkoelen en haal uit de vorm.

Was de druiven. Haal ze van de tros en leg ze rond de flan.
Dien koel op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 02/11/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 30/10/2012 - 08h53
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Vaakst gelezen recepten
PUBLICITÉ