PUBLICITÉ

Flan van eieren met melk

Recept aangemaakt op 02/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste-voedingsadviseur op 17/03/2015 - 11h33
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

1 liter melk
80 gram suiker
1 vanillepeul
5 eieren
PUB

Bereiding van de eieren met melk

Snij de vanillepeul in de lengte doormidden, schraap de inhoud eruit en doe alles samen met de suiker in de melk. Verwarm de melk en laat enkele minuten trekken.

Verwarm de oven voor op 220 °C (gasstand 7).

Klop de eieren op in een kom.

Haal de vanillepeul uit de melk en giet de melk beetje bij beetje en stevig roerend bij de eieren.
Giet de bereiding in een ovenschotel.

Vul een andere, iets grotere ovenschotel met ongeveer 2 cm water en zet er de eerste schotel in.
Zet 30 minuten in de oven tot de eieren vast zijn.

Laat afkoelen en zet dan in de koelkast. Dien de eieren met melk goed koud op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 02/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste-voedingsadviseur le 17/03/2015 - 11h33
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ