PUBLICITÉ

Filets van stokvis met wortelen en schorseneren

Recept aangemaakt op 06/09/2010 - 17h08 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten
voor 4 personen
600 gram stokvis, ontzout
8 wortelen
2 sjalotjes
1 pak schorseneren
2 koffielepels olijfolie
2 glazen witte wijn
4 eetlepels lichte room
50 gram gepelde garnalen
1 eetlepel kappertjes
kervel
zout
peper

Schraap de wortelen en pel de sjalotjes. Snij de wortelen in ronde schijfjes en hak de sjalotjes fijn. Doe de wortelen in een kookpot. Vul de kookpot met water en doe er wat zout in. Laat de wortelen 15 minuten koken op een middelmatig vuur. Maak de schorseneren schoon en laat ze 10 tot 15 minuten koken in lichtgezouten water. Vul een andere kookpot met water en breng langzaam aan de kook.
Laat de schorseneren uitlekken. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpan en stoof de schorseneren tot ze goudbruin zijn.
Verhit de rest van de olie in een kleine kookpot en stoof de sjalotjes zachtjes. Giet de wijn erbij en laat tot de helft inkoken. Doe de room erbij en laat .5 minuten pruttelen. Haal de pot van het vuur.
Snij de stokvis in vier moten. Leg ze in de kookpot met het kokende water. Laat 5 tot 7 minuten koken, al naargelang de dikte. Haal de moten uit het water en laat uitlekken. Schik ze op een schotel.
Warm de saus met de sjalotjes op. Doe de garnalen erbij en de kappertjes. Breng de saus eventueel op smaak met wat extra zout en peper. Giet de saus over de vis. Leg de wortelen en de schorseneren erbij. Versier met enkele plukjes kervel.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 06/09/2010 - 17h08 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ