PUBLICITÉ

Feestelijke make-up: nog altijd glamour

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 16/12/2016 - 10h07
-A +A

De eindejaarsfeesten zijn gedroomde gelegenheden om zich met glamourmake-up op te maken.

Van glittertjes tot paarlemoeren oogschaduw, zonder iriserende lipgloss te vergeten. Keuze te over voor wie op zijn best het oudejaar wil uitwuiven.

PUB

Make-up voor de feesten begint met de teint

Feestelijke make-up laat plaats voor durf. Profiteer ervan!
Extravagant, gesofisticeerd, schitterend... Met uw make-up voor de feesten, kunt u echt alle kanten uit. Het komt erop aan te durven. 
Het gedroomde ogenblik om te proberen en te durven is aangebroken. De algemene tendens gaat uit naar glans, maar dan wel zonder overdrijven. Om geslaagd te zijn, moet het laagje glamour kundig gedoseerd worden.

 • Begin alvast met aandacht te schenken aan de basis van elke make-up: de teint.
   
 • Om glans te verkrijgen en de vermoeidheid weg te werken, kunt u een lichtdoorlatende make-upbasis met paarlemoeren glans aanbrengen onder de fond de teint, die u best kiest uit de gebruikelijke tinten.

Poeders worden meer dan ooit gebruikt.
Kies voor de feesten poeders met een goudkleurige of iriserende glans en gebruik ze bijvoorbeeld ter vervanging van uw blush voor de wangen.
Aangebracht met een grote poederkwast ter hoogte van het decolleté of langs de schouders, zijn deze poeders ideaal om de feestelijke look af te werken en om een bleke gelaatskleur te compenseren.

Daarna is het de beurt aan de ogen of de glimlach: aan u de keuze.
Zelfs tijdens de feesten, moet u kiezen of u de ogen of de mond extra in de verf wil zetten. Met andere woorden, als u de ogen er perfect wil laten uitkomen, moet de make-up van de lippen wat soberder zijn, en andersom.

Voor de feesten, een blik met fonkelende ogen

Als u beslist alles in te zetten op de ogen, mag u opvallen met speciale kleuren
Paarlemoer, metaal- of zilverkleur... Het belangrijkste is dat u met kleine toetsen tewerk gaat, bijvoorbeeld door glittertinten te vermengen met een neutrale oogschaduw.

Vergeet uw mascara niet, de echte ster van uw blik.
Bij gelegenheid van de feesten, bieden sommige fabrikanten goud- of zilverkleurige mascara aan voor een prachtig effect bovenop de gebruikelijke mascara.

Breng uw mascara aan door de wimpers volledig te dekken vanaf hun basis, of als u wat discreter wil zijn, door de mascara alleen aan te brengen op de punten van de wimpers.

Als u de mode wil volgen, zijn smoky eyes (ogen omrand met veel zwarte eyeliner, die daarna zowel boven als onder het oog wordt uitgewreven en vervaagt naar de randen toe) nog steeds hot, ook voor de feesten.

 • Pas de smoky eyes aan en maak er een glamourversie van. Vervang bijvoorbeeld het zwart door donkergrijs met glitters, donkergroen of antracietgrijs met een zilverkleurige glans.
   
 • Werk het eyelinerlijntje langs de wimperrand af met een wattenstaafje of een moussepenseel
   
 • En zorg er vooral voor dat u gerief bij de hand hebt om in de loop van de avond correcties aan te brengen (niets is erger dan een uitgelopen smoky eye).

Initialement publié par Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste le 28/12/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 16/12/2016 - 10h07
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Make-up: mooi, ook na de feesten Geüpdatet op 23/12/2016 - 16h22

Begin januari slaat de winter in alle hevigheid toe… de nasleep van de feesten en het gure weer komen onze look en ons humeur niet altijd ten goede. Deze make-uptips zullen u weer een stralende teint geven en u helemaal opkikkeren.

Make-uptrends voor de lente Gepubliceerd op 22/03/2017 - 11h14

Met de terugkeer van de mooie dagen hebben vrouwen vaak zin om hun make-up te verzachten. Toch, en in tegenstelling tot wat velen denken, moeten vrouwen zich niet minder, maar eerder beter schminken als ze zich voor de lente mooi willen maken ! Globa...

Meer artikels