PUBLICITÉ

Fazant met schorseneren en eekhoorntjesbrood

Recept aangemaakt op 16/11/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/11/2015 - 13h54
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Fazant met schorseneren en eekhoorntjesbrood: Ingrediënten voor 4 personen

1 fazant, geplukt en schoongemaakt
1 kg schorseneren
2 citroenen
2 eetlepels bloem
500 g eekhoorntjesbrood
1 sjalotje
1 teentje look
2 eetlepels olijfolie
bieslook
zout
versgemalen peper

Fazant met schorseneren en eekhoorntjesbrood: Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C (Gasstand. 6). Bestrooi de binnenkant van de fazant met zout en peper. Leg de fazant in een ovenschotel en doe er 2 eetlepels water bij. Zet 30 minuten in de oven. Haal dan het spek rond de fazant weg en zet de schotel nog eens 15 tot 20 minuten in de oven. Besprenkel regelmatig met het braadvocht
Schil intussen de schorseneren en snij ze in stukken van 5 cm. Leg ze systematisch in een kom water met citroensap om verkleuring te voorkomen.
Los de bloem op in een beetje water en giet de oplossing in een grote pot koud en lichtjes gezouten water. Doe er het sap van 1 citroen bij en breng aan de kook.
Haal de schorseneren uit het citroenwater, doe ze in de kookpot en laat 15 minuten heel zachtjes koken.
Giet af, schrik onder koud stromend water en dep droog. Doe de schorseneren dan in een braadpan met 1 eetlepel olijfolie en kruid met zout en peper. Laat op matig vuur 20 minuten stoven. Roer af en toe.
Maak intussen het eekhoorntjesbrood schoon en snij het fijn. Pel het sjalotje en het teentje look en versnipper alles. Stoof het eekhoorntjesbrood in een andere braadpan in 1 eetlepel olijfolie tot alle vocht verdampt is. Doe er dan het sjalotje en het teentje look bij en breng op smaak met zout en peper.
Versnipper enkele takjes bieslook.
Haal het eekhoorntjesbrood en de schorseneren uit de pan als ze gaar zijn, doe het bieslook erbij en roer voorzichtig om.
Haal de fazant uit de oven. Schik de schorseneren en het eekhoorntjesbrood in de schotel naast het vlees. Dien meteen op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 16/11/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 06/11/2015 - 13h54
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ