PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van september - n°2

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 30/09/2003 - 00h00
-A +A

Evenwichtige, maar vetarme menu's op basis van seizoensproducten.

PUB
Overzicht

Menu 1

Hoeveelheden voor 2 personen Tomatensalade met basilicum Trostomaten: 3Basilicum: 10 blaadjesOlijfolie: 1 eetlepel Citroen: 1Gebraden kip Kip rood label: 1Witte wijn: ½ glas Aardappelen in de stoofpanRatteaardappelen: 400 gZonnebloemmargarine: 10 gKervel: ¼ bos Yoghurt (2)Fruit (300g)Volkorenbrood (30 à 50 g)WERKWIJZE KipOvergiet de kip overvloedig. Giet na halve baktijd ½ glas witte wijn in de schotel: de saus zal lekkerder zijn. Aardappelen in de stoofpan Spoel ze goed, droog ze af en kook ze op een matig vuurtje in een open stoofpan. Draai ze regelmatig om. Als u ze zonder schil eet, is het vruchtvlees 100 % mager.

Menu 2

Hoeveelheden voor 2 personen Groentesoep Stoofgroenten: 1OF diepvriesgroenten: 40 gPizza-quiche met tonijn Zie recept Kruidensalade Sla: 1Platte peterselie: 10 à 15 takjesDragon: 10 à 15 blaadjesKervel: 10 à 15 takjesOlie: 2 eetlepels Citroen: 1Balsamicoazijn Kwark Fruit (300 g)Volkorenbrood (20 à 40 g)WERKWIJZE Soep Kook de groenten en mix ze, zodat u een goed gebonden soep krijgt. Voeg geen boter of room toe, als compensatie voor de vetrijke quiche. Pizza-quiche met tonijn4 personenBereidingstijd: 45 minutenIngrediëntenTonijn in olie: 150g (1 blik)Tomaten: 4Look: 2 teentjes Pizzadeeg: 1 rol Eieren: 3Gedroogde oregano: 1 eetlepel Voorverwarm de oven op 220°C (stand 8). Giet de tonijn af en plet hem met een vork. Gebruik voor het vervolg van de bereiding een deel van de olie uit het blik. Schil de look en hak hem fijn. Snij de tomaten in schijfjes. Fruit ze gedurende 2 à 3 minuten in een pan samen met de look en een beetje olie. Strooi er een wat oregano over. Rol het deeg uit en garneer de vorm. Heeft ze geen antiaanbaklaag, strijk ze dan lichtjes in met olie. Schik de tonijn op de bodem en leg er de tomaten op. Klop de eieren stijf, strooi er peper en zout op en giet ze op de tomaten. Bestrooi de rest met de oregano. Stop het gerecht 30 minuten in de oven. De quiche is een vullend gerecht dat u zowel warm als koud kunt eten. Het pizzadeeg is mager en bevat geen vetten. Hebt u er geen, koop dan 250 g brooddeeg bij uw bakker. SaladeDoe wat balsamicoazijn in de saus.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 30/09/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels