PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van oktober - n°6

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 04/10/2005 - 00h00
-A +A

Een evenwichtig menu dat toch vetarm is. Vetten zijn immers de boosdoeners in onze voeding. Ze hopen zich op in ons lichaam en doen verdikken. In dit gerecht zitten ook veel groenten, want die bevatten de noodzakelijke stoffen die ziektes helpen voorkomen. Geef als toemaatje wat fruit of yoghurt en u hebt een evenwichtige maaltijd voor het hele gezin. Een ideaal menu voor wie wil afvallen of op zijn gewicht moet letten.

PUB

Konijn met mosterd op grootmoeders wijze

Voor 4 personenIngrediënten1 versneden konijn3 takjes rozemarijn1 laurierblad2 glazen witte wijn2 uien2 sjalotten1 eetlepel olijfolie4 eetlepels mosterd2 eetlepels roomzoutpeperLeg de stukken konijn in een diepe schotel. Maak de rozemarijn en de laurier fijn in een vijzel of mixer en wrijf alle stukken konijn goed in met het mengsel. Giet er de wijn bij. Roer het vlees om en om met een houten spatel zodat alle stukken goed vochtig zijn. Zet de schotel in de koelkast en laat het vlees een paar uur marineren. Verwarm een oven op 210° (gasoven 7). Pel de uien en de sjalotten en hak ze fijn. Haal de stukken konijn uit de marinade en laat ze uitlekken. Verhit de olijfolie in een grote vuurvaste pot en bak de stukken konijn aan alle kanten mooi bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Giet de olie weg. Doe de uien en de sjalotten in de pot en bak ze 2 à 3 minuten tot ze glazig zijn. Smeer de stukken konijn in met mosterd. Doe ze in de pot bij de uien en de sjalotten. Zeef de marinade en giet ze bij het konijn. Breng even aan de kook, doe het deksel op de pot en laat 45 minuten garen in de oven. Overgiet het vlees af en toe met de jus. Schik de stukken konijn op een schotel. Zet de pot op het vuur en voeg de room toe. Meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Giet de saus over het konijn. Het overschot van het konijn kunt u makkelijk opwarmen in de stoofpot, liefst op een zacht vuurtje.

Pasta

Voor 4 personenIngrediënten120 gram, soort en vorm naar eigen keuzeDien het konijn op met pasta. Kook de pasta beetgaar in ruim water met wat zout. Giet hem af, maar hou hem nog een beetje vochtig. Serveer de pasta apart of schik hem op de schotel bij het konijn. Er hoeft geen boter bij. De saus van het konijn geeft hem voldoende smaak.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 04/10/2005 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ