PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van oktober - n°3

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 21/10/2003 - 00h00
-A +A

Evenwichtige, maar vetarme menu's op basis van seizoensproducten.

PUB
Overzicht

Menu 1

Hoeveelheden voor 2 personen Geroosterde kip met rozemarijn Kip rood label: 1Rozemarijn: 1 bosje Witte wijn: 1/2 glas Aardappelen in de schil Ratteaardappelen: 300 gMargarine: 10 gSalade van sla met kruiden Sla: 1 krop Dragon: 10 takjes Peterselie: 10 takjes Kervel: 10 takjes Olijfolie: 2 eetlepels Citroen: 1Yoghurt (2)Fruit (300 g)Volkorenbrood (20 à 40 g) WERKWIJZE KipStop één takje rozemarijn in de kip en een ander in de schotel. Voeg tijdens het bakken 1/2 glas witte wijn toe. Draai de kip om tijdens het bakken of bescherm de filets na halve baktijd goed met aluminiumfolie, zodat ze minder droog zijn. Aardappelen in de schil Spoel ze goed en kook ze in de schil, in een gesloten kom en op een matig vuur. Draag ze regelmatig om. SaladeVoeg de kruidentakjes toe in hun geheel en hak ze niet fijn.

Menu 2

Hoeveelheden voor 2 personen Groentesoep Stoofgroenten: 1 pakje OF ingevroren soepgroenten: 400 g Peterselie: 1 bos Kabeljauwfilet Kabeljauw: 400 g Laurier: 1 bos Tomatencompote Zie recept Noedels Noedels: 80 g Kwark Fruit (300 g)Volkorenbrood (20 à 40 g)WERKWIJZE Groentesoep Voeg de peterselie toe na het koken, alvorens de soep te mixen. Kabeljauwfilet Snij de filet in tweeën. Leg laurierblaadjes op het rooster van de stoomkoker. Laat de vis 10 à 15 minuten stomen. U kunt hem ook bereiden in de oven: leg laurierblaadjes op de schotel, leg er de filets op en bak ze zonder vet gedurende 15 minuten op 250°C of gedurende 3 à 4 minuten in de microgolfoven. Tomatencompote 2 personenBereidingstijd: 30 minuten Ingrediënten Tomaten: 4Ui: 1Olijfolie: 1 eetlepel Laurier: 1 blaadje Tijm: 1 takje Kruidnagel: 2 Poedersuiker: 1/2 theelepel Xeresazijn: 1 theelepel Pel de tomaten en snij ze in stukjes. Schil en versnijd de ui en braad hem lichtbruin in een pan met hete olie. Voeg er de gepelde tomaten en de aromaten aan toe en strooi er peper en zout op. Kook ze gedurende 25 à 30 minuten op een zacht vuurtje en roer regelmatig, zodat het vocht van de tomaten verdampt. Doe er vervolgens de suiker en de azijn bij, meng alles goed dooreen en laat nog 5 minuten koken. NoedelsU hoeft er geen boter aan toe te voegen: de tomatencompote brengt ze voldoende op smaak.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 21/10/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels