PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van oktober - n°2

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 14/10/2003 - 00h00
-A +A

Evenwichtige, maar vetarme menu's op basis van seizoensproducten.

PUB
Overzicht

Menu 1

Hoeveelheden voor 2 personen Geraspte wortelen met sinaasappel Wortelen: 2 of 3, afhankelijk van hun dikte Niet-behandelde sinaasappel: 1Tulbandjes van tong met selderij Zie recept Knolselderpuree Ingevroren knolselderpuree: 300 g Boter: 10 g Kwark Fruit (300 g)Volkorenbrood (30 tot 50 g) WERKWIJZE Geraspte wortelen met sinaasappel Voeg aan de geraspte wortelen sinaasappelsap en flink wat sinaasappelschil toe. U hebt geen olie nodig! Tulbandjes van tong met selderij 2 personen Bereidingstijd: 15 minuten Ingrediënten Tongfilets: 4 Selderij: 1 takje Spoel het takje selderij, verwijder de draden en snij het in vieren. Stoom de stukken gedurende 5 minuten. Haal ze van het vuur en laat ze afkoelen. Strooi peper en zout op de tongfilets en leg rond elke filet een stukje selderij. Maak de tulband vast met een houten stokje. Laat de vis 5 minuten stomen. U kunt dit gerecht ook bereiden met andere visfilets, maar ze moeten wel vrij smal zijn. Snij ze zo nodig door in de lengte. Knolselderpuree Het is aan te raden om diepvriespuree te gebruiken, om tijd te winnen. U kunt er wat boter aan toevoegen, meteen het enige vet in dit gerecht.

Menu 2

Hoeveelheden voor 2 personen Rosbief in de oven Rosbief: 1 (400 à 500g)Aardappelen met sjalotten Ratteaardappelen: 300 g Sjalotten: 2 Zonnebloemmargarine: 10 g Gevogeltefond: 1 theelepel Gemengde sla met kruiden Gemengde sla: 50 g Platte peterselie: 1 bos Kervel: 1 bos Dragon: 1 bos Olijfolie: 2 eetlepels Citroen: 1Balsamicoazijn: 1 eetlepel Yoghurt (2)Fruit (300 g)Volkorenbrood (20 tot 40 g) WERKWIJZE RosbiefBak het vlees zonder er spek rond te wikkelen. Strooi er vervolgens zout op. Laat het 10 minuten rusten in aluminiumfolie: het zal lekkerder en sappiger zijn. Aardappelen Bak de fijngehakte sjalotten lichtbruin met de margarine. Voeg er vervolgens de gespoelde en in stukjes gesneden aardappelen aan toe (in de schil). Giet er 1 theelepel gevogeltefond over. Bedekken en laten koken op een matig vuur. Voeg tijdens het koken eventueel wat water toe. Regelmatig roeren. Gemengde sla Meng de kruiden met de sla. Hak ze niet fijn. Bereid de saus met wat balsamicoazijn en citroensap. Op die manier hebt u minder olie nodig.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 14/10/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels