PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van november - n°7

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 30/11/2004 - 00h00
-A +A

Een eenvoudig, lekker, evenwichtig en vetarm menu op basis van seizoensproducten. Het biedt een evenwichtige voeding voor het hele gezin, zonder risico op gewichtstoename, wel integendeel.

PUB

Salade van veldsla, sperziebonen en tomaten

Ingrediënten voor 4 personen Verse of ingevroren sperziebonen: 200 gWitlof: 2Tomaten: 2Veldsla: 100 gCitroen: 1Peterselie OlijfolieKook de sperziebonen "al dente" in kokend zoutwater. Verwijder de witlofbladeren. Snij de tomaten in stukken. Spoel de veldsla. Meng alle groenten dooreen en breng ze op smaak met citroensap, zout, peper en olijfolie. Bestrooi ze gul met fijngehakte peterselie.

Ragout van rundvlees met wortelen

Ingrediënten voor 4 personen Wortelen: 1 kgPrei: 1 kleine Look: 1 teentje Uien: 2Mager schouderstuk: 1 kgGerookt spek: 100 gOlijfolie: 3 eetlepels Varkenspoot: 1Provencaalse kruiden: 1Grof zout: 1 koffielepel Rode wijn: 3 glazen Peper Schil de wortelen en snij ze in schijfjes. Spoel de prei, verwijder het groen en snij het wit in dunne schijfjes. Schil het lookteentje en haal er de kiem uit. Schil de uien en snij ze in schijfjes. Ontvet het mager schouderstuk zorgvuldig met een mesje. Versnij het gerookt spek, verwijder het grootste deel van het vet en snij de rest in blokjes. Warm de olijfolie op in een stoofpan en fruit het schouderstuk aan alle kanten. Haal het vervolgens uit de pan en leg het op keukenpapier. Fruit de spekblokjes en de uischijfjes gedurende 5 minuten, en roer alles goed dooreen. Verwijder ze vervolgens met een schuimspaan en leg ze op keukenpapier. Giet het vet dat in de pan blijft, weg en veeg de pan schoon. Leg het schouderstuk, het spek en de uischijfjes weer in de pan en doe er de varkenspoot, het lookteentje, de Provencaalse kruiden, het grof zout en de prei bij. Blus met rode wijn, doe het deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer een uur stoven op een zacht vuur. Voeg vervolgens de wortelen toe, strooi er peper over en laat nog ongeveer een uur stoven. Voeg eventueel nog wat rode wijn toe. Haal er na het stoven de varkenspoot uit en gooi hem weg. Laat het gerecht afkoelen en zet de pan enkele uren in de koelkast. Verwijder met een schuimspaan het vetlaagje aan de oppervlakte, en warm de rundragout weer op op een heel zacht vuurtje. Snij dan het vlees in stukken en schik ze op de dienschotel. Leg er de wortelen rond, giet er de saus over en serveer.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 30/11/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Evenwichtige afslankmenu's van november - n°12 Geüpdatet op 13/11/2007 - 00h00

De onderstaande recepten bevatten weinig vet en zijn dus licht. Het brood, dat onmisbaar is, levert de koolhydraten die nodig zijn voor het evenwicht. Meteen hebt u een antwoord op de eeuwige vragen: " Wat gaan we vandaag eten? " en " Hoe stel ik een...

Vispannetje Geüpdatet op 08/03/2005 - 00h00

Een eenvoudig, lekker, evenwichtig en vetarm menu op basis van seizoensproducten. Het biedt een evenwichtige voeding voor het hele gezin, zonder risico op gewichtstoename, wel integendeel.

Evenwichtige afslankmenu's van maart - n°8 Geüpdatet op 20/03/2007 - 00h00

Het gaat er niet om om in een recordtempo 5 kilo of meer af te vallen, maar om uw ideale gewicht terug te vinden door van alles te eten zonder honger te lijden.

Meer artikels