PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van november - n°6

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 23/11/2004 - 00h00
-A +A

Een eenvoudig, lekker, evenwichtig en vetarm menu op basis van seizoensproducten. Het biedt een evenwichtige voeding voor het hele gezin, zonder risico op gewichtstoename, wel integendeel.

PUB

Geraspte wortelen

Ingrediënten voor 4 personen Wortelen met loof: 1 bos Sinaasappel: 1 Verkies altijd wortelen met loof, want die zijn veel malser. Het volstaat om ze af te schrapen onder de kraan alvorens ze te raspen. Breng ze op smaak met een beetje sinaasappelsap en de geraspte schil.

Kippenragout met mosselen

Ingrediënten voor 4 personen Mosselen: 1 liter Sjalotten: 2Wortel: 1Preiwit: 1Ui: 1Kruidnagel: 2Kip: 1Witte wijn: 1 glasProvencaalse kruiden: 1Dragon: 3 takjesMaïzena: 2 koffielepelsEigeel: 1Room: 2 eetlepels Citroen: 1NootmuskaatPeper en zout Spoel de mosselen. Schil de sjalotten en hak ze fijn, net als het preiwit. Schil de ui, snij hem in tweeën en prik er de kruidnagels op. Snij de kip in stukken. Laat de mosselen, de sjalotten en de witte wijn 5 minuten koken in een pan, op een sterk vuur. Doe het deksel erop en schud de pan verschillende keren, zodat de mosselen opengaan. Haal ze uit de pan en filter het kooknat in een puntzeef of een fijne zeef. Doe de groenten, de stukken kip, de Provencaalse kruiden en drie dragontakjes in de pan, en voeg er de mosseljus, een paar korreltjes peper en 50 cl water aan toe. Doe het deksel op de pan en laat het mengsel 30 tot 35 minuten pruttelen. Haal ondertussen alle mosselen uit de schelp en hou ze goed warm. Haal de stukken kip uit de pan en hou ze warm, samen met de mosselen. Filter het kooknat. Verdun de maïzena in een beetje water en doe ze bij de bouillon. Breng die aan de kook en laat hem wat indikken. Doe het eigeel en de room in een kom. Giet er heel voorzichtig een beetje warme bouillon over en klop goed. Giet vervolgens de inhoud van de kom weer in de pan met de bouillon en klop opnieuw. Voeg er het citroensap en een flinke dosis geraspte nootmuskaat aan toe. Proef en doe er zo nodig peper en zout bij. Leg de kip en de mosselen in de warme saus en serveer.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 23/11/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ