PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van november - n°10

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 29/11/2005 - 00h00
-A +A

Een evenwichtig menu dat toch vetarm is. Vetten zijn immers de boosdoeners in onze voeding. Ze hopen zich op in ons lichaam en doen verdikken. De gerechten bevatten ook veel groenten (vers of diepgevroren), want die beschermen ons tegen allerlei ziektes.

PUB

Salade van veldsla, appel, wortel en ui

Voor 4 personenIngrediënten1 bakje veldsla2 appelen1 citroen4 kleine wortelen2 witte uienpeterselie1 eetlepel olijfolie1 koffielepel balsamicoazijnzeezoutkristallen "fleur de sel"peperWas de veldsla en dep hem droog. Schil de appelen en snij ze in dunne schijfjes. Besprenkel ze stelselmatig met citroensap om verkleuren te voorkomen. Schraap de wortelen schoon en snij ze in fijne schijfjes. Pel de uien en snij ze in dunne ringen.Was enkele takjes peterselie en dep ze droog. Hak ze heel fijn en vermeng ze met de rest van het citroensap, de olijfolie en de balsamicoazijn.Schik een bedje veldsla op de borden of op een grote schotel . Verdeel er de appelschijfjes over, de wortelschijfjes en de uiringen. Overgiet met de vinaigrettesaus en bestrooi met enkele korrels "fleur de sel" en flink wat peper uit de molen.

Koolvis met een mousse van bloemkool

Voor 4 personenIngrediënten4 moten koolvis 1 bloemkool2 citroenen2 eetlepels roomnootmuskaatzoutpeperWrijf de vismoten in met peper en zout. Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes en was die. Kook de bloemkool gaar in water met wat zout en een doormidden gesneden citroen. Giet het water af en mix de bloemkoolroosjes fijn met het sap van de tweede citroen en de room. Giet de mousse in een pan en warm zachtjes op. Kruid met flink wat nootmuskaat en breng op smaak met zout en peper.Bak de koolvismoten in de microgolfoven of in een braadpan. Leg ze in het midden van een schotel en garneer met de bloemkoolmousse. Dien warm op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 29/11/2005 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ