PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van november - n°1

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 04/11/2003 - 00h00
-A +A

Een evenwichtig, maar vetarm menu op basis van seizoensproducten.

PUB

Hoeveelheden voor 2 personen

Garnaalsalade met stukjes pompelmoes Roze garnalen: 8Pompelmoes: 1met lichte cocktailsaus Zie recept Kalfsgebraad met uitjes Kalfsgebraad: 1 van 600 à 700 g Ingevroren uitjes: 150 gMargarine: 10 gWitte wijn: 5 clGestoofde wortelen met kervel Wortelen met loof: 1 bos Margarine: 10 gKervel: 1 bos Yoghurt (2)Fruit (300 g)Volkorenbrood (30 tot 50 g)

WERKWIJZE

Salade Pel de garnalen, snij de pompelmoes in kwartjes en vermeng ze met de cocktailsaus. Lichte cocktailsaus 2 personenBereidingstijd: 10 minuten IngrediëntenVloeibare room: 2 eetlepels Ketchup: 1 tot 2 koffielepels TabascoCognac: 1 koffielepel Klop de vloeibare room wat op tot hij smeuïg is, maar klop hem niet stijf. Doe er de ketchup (hoeveelheid naar believen), 2 of 3 druppels (of meer) tabasco en de cognac bij. Meng alle ingrediënten dooreen en bewaar het gerecht op een koele plaats. Kalfsgebraad Bak het vlees goudbruin in de stoofpan met de margarine. Braad vervolgens de uitjes aan. Haal de pan van het vuur en giet de margarine weg. Doe het gebraad en de uitjes opnieuw in de pan, strooi er peper en zout op en voeg er de witte wijn bij. Draai het vlees om tijdens het braden (braadtijd: ongeveer 40 minuten op een matig vuur). U kunt de rest van het gebraad later koud opeten. Gestoofde wortelen Schil de wortelen en snij ze fijn. Doe er een heel klein beetje water bij en laat ze koken met het deksel op de pan. Meng ze regelmatig dooreen en voeg er na het koken de fijngehakte kervel aan toe.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 04/11/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ