PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van mei - n°9

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 31/05/2005 - 00h00
-A +A

Een evenwichtig, heerlijk en vetarm menu op basis van seizoensproducten. Zonder risico op gewichtstoename, wel integendeel. Bovendien heel praktisch met het boodschappenlijstje, en geschikt voor het hele gezin.

PUB

Gazpacho van komkommer

Ingrediënten voor 4 personen Kimkommers: 2Trostomaten: 4Bieslook: 1 bos Sjalotten: 4 Citroen: 1Yoghurt: 2 potjesBalsamicoazijn: 2 eetlepels Espelettepeper Peper en zout Schil de komkommers. Snij ze in de lengte in tweeën en verwijder de zaadjes. Snij vier schijfjes uit met een dunschiller en hou ze apart. Snij de rest in kleine stukjes. Spoel de trostomaten, snij ze in vieren en verwijder de pitten. Spoel het bieslook en snij de stengels in dikke stukken. Schil de sjalotten en snij ze in stukken. Doe alle ingrediënten één voor één in de mixer. Mix alles een eerste keer dooreen. Doe er het citroensap, één potje yoghurt, de helft van het tweede potje en de balsamicoazijn bij. Mix opnieuw. Giet de soep in een recipiënt, proef ze en breng ze op smaak. Stop de recipiënt gedurende 15 à 25 minuten in de diepvries, tot er zich ijs vormt op de soep. Strooi er bij het serveren één of twee snuifjes Espelettepeper over en werk af met de komkommerschijfjes. Doe er met een koffielepel de rest van de yoghurt op.

Kalfslever met griottines en zure saus

Ingrediënten voor 4 personen Kalfslever: 2 sneden van 200 g Olijfolie: 1 koffielepel AzijnGriottines: 2 eetlepels Bak de sneden kalfslever in een antiaanbakpan die u vooraf hebt ingevet met een heel klein beetje olijfolie. Bak het vlees op een matig vuur, naargelang u de lever liever rosé hebt of goed gebakken. Neem de sneden uit de pan en leg ze op de warme dienschotel. Blus het vlees op een zacht vuurtje met azijn. Krab goed in de pan met een houten lepel, zodat alle sappen goed loskomen. Doe er de griottines bij en warm ze één à twee minuten op. Giet de saus op de kalfslever.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 31/05/2005 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Evenwichtige afslankmenu's van juli - n°11 Geüpdatet op 01/07/2008 - 00h00

Onze topgerechten van de week zijn papillot van kabeljauw met asperges en kippenbillen met mango en limoen. Ze zijn licht want bereid met weinig vet, en ze zijn helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Ideaal voor een etentje met vrienden of een fee...

Evenwichtige afslankmenu's van maart - n°8 Geüpdatet op 20/03/2007 - 00h00

Het gaat er niet om om in een recordtempo 5 kilo of meer af te vallen, maar om uw ideale gewicht terug te vinden door van alles te eten zonder honger te lijden.

Meer artikels