Het gaat er niet om dat u in een recordtempo 5 kilo of meer afvalt, maar dat u uw ideale gewicht terugvindt door van alles te eten zonder honger te lijden.

De menu's hieronder zijn evenwichtig en overvloedig. Ze zijn allemaal samengesteld volgens het volgende model:
. Ontbijt
Thee of koffie, eventueel met afgeroomde melk.
100 gram fruit
Kwark met 0 of 20% vet, onbeperkt
50 gram volkorenbrood
. Middagmaal
100 gram vlees (of 150 gram vis of 2 eieren)
minstens 200 gram groenten
50 gram brood (of 125 gram aardappelen of pasta of gekookte rijst)
2 potjes yoghurt natuur of kwark met 0 of 20% vet, onbeperkt
100 gram fruit
. Avondmaal
minstens 200 gram groenten verwerkt in soep
50 gram vlees (of 75 gram vis of 1 ei)
50 gram brood (of 125 gram aardappelen of pasta of gekookte rijst)
2 potjes yoghurt natuur of kwark met 0 of 20% vet, onbeperkt
100 gram fruit
. Dagelijkse hoeveelheid vetstof: 5 gram boter en 10 gram olie
. Dagelijkse hoeveelheid suiker: 5 gram
Eet langzaam en stop zo gauw u een verzadigd gevoel krijgt.
Stap of beweeg minstens 1 uur per dag.
Zet uw weegschaal in de kast: het heeft geen zin om u vaak te wegen, één keer per maand volstaat.
Menu
Salade van komkommer met munt
Snij een komkommer in blokjes. Strooi er zout over en laat 15 minuten trekken. Spoel de
blokjes komkommer af, dep ze droog en vermeng ze met wat gesnipperde munt en
enkele lepels yoghurt.
kalkoenragout met salie
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 kalkoenfilets
10 sjalotten
1 koffielepel olijfolie
1 glas witte wijn
1 blokje gevogeltebouillon
1/2 bosje salie
zout
peper
Snij de kalkoenfilets in blokjes van ongeveer 5 cm lengte. Bestrooi ze met een klein beetje zout. Bedek de bodem van een ovenvaste schotel met salieblaadjes. Leg er de kalkoenblokjes op. Verwarm de oven voor op 180°C.
Pel de sjalotten en hak ze fijn. Verhit de olie in een braadpot en stoof ze goudbruin. Giet de wijn erbij. Laat volledig inkoken. Los het bouillonblokje op in 3 dl water. Giet dit in de pot bij de sjalotten en voeg 2 of 3 salieblaadjes toe. Laat 15 minuten koken op een zacht vuurtje tot de sjalotten zacht zijn. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Zet de schotel met de kalkoen in de oven. Draai het vlees na 10 minuten om, leg er een blad aluminiumfolie op om uitdrogen te voorkomen. Laat nog eens goed 5 minuten bakken. Bestrooi met zout. Schik de kalkoenblokjes op een schotel. Verwijder de salieblaadjes uit de sjalottensaus. Giet deze over de kalkoen. Werk af met een stevige draai van de pepermolen.
Schotel van fijne groenten
Stoom enkele porties verse of diepgevroren groenten gaar. Geef ze bij de kalkoenragout.
Salade van aardbeien met sinaasappel
Was de aardbeien, haal de steeltjes eraf en snij ze in stukken. Maak een marinade van het sap van een sinaasappel met balsamicoazijn. Laat de aardbeien er minstens 30 minuten in marineren. Bestrooi net voor het opdienen met een klein beetje versgemalen peper.
Menu
Pompelmoes opgevuld met garnalen en avocado
Snij twee pompelmoezen doormidden. Haal het vruchtvlees eruit. Vermeng dat met wat gepelde garnalen. Doe er blokjes avocado bij, maar besprenkel die vooraf met citroen (om verkleuren te voorkomen). Dien goed koel op.
Eend op zijn Provençaals
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 jonge eend
enkele takjes rozemarijn
8 tomaten
150 gram paddenstoelen
1 kleine bokaal artisjokbodems
2 rode paprika's
1 sjalot
2 teentjes look
2 eetlepels olijfolie
1 blad laurier
2 koffielepels kalfsfond in poedervorm
1 eetlepel zwarte olijven
zout
peper
Snij de eend in stukken. Plet 2 of 3 takjes rozemarijn. Strooi ze over de stukken eend en bestrooi deze met zout.
Was de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij ze in stukken. Maak de champignons schoon en snij ze in stukken. Laat de artisjokbodems uitlekken en snij ze in vieren. Schil de paprika's met een dunschiller, snij ze in tweeën en haal de zaadjes eruit. Pel de sjalot en de teentjes look en snipper ze fijn. Verhit de olie in een braadpot. Bak de stukken eend aan alle kanten aan. Leg ze op een vel keukenpapier. Doe de halve paprika's in het vet en laat ze 10 minuten bakken. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Giet de olie weg. Zet de pot weer op het vuur, doe de sjalot en de look erin en laat al roerend goudbruin stoven. Voeg de tomaten toe, de champignons en de paprika's. Strooi er het kalfsfond over en doe er het laurierblad en een takje rozemarijn bij. Leg het deksel op de pot en laat 20 minuten stoven op een zacht vuurtje. Doe de artisjokken erbij en laat nog eens 10 minuten stoven.
Voeg de olijven toe. Meng alles goed. Proef en breng eventueel verder op smaak. Dien op in de pot.
Ananas in witte wijn
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 ananas
35 cl muskaatwijn
1 mespunt nootmuskaat
de schil van een limoen
1 kaneelstokje
1 vanillepeul
Schil de ananas. Snij hem in sneetjes en haal het harde binnenste eruit.
Verwarm de wijn en flambeer hem. Giet over in een slakom. Rasp de nootmuskaat en de limoenschil erboven, voeg het kaneelstokje en de vanillepeul toe en meng goed. Leg de stukken ananas erin. Zet op een koele plaats en laat 1 uur marineren.