PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van maart - n°3

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 16/03/2004 - 00h00
-A +A

Een evenwichtig, maar vetarm menu op basis van seizoensproducten.

PUB

Hoeveelheden voor 2 personen

Gebraden kip met salie Kip: 1 Salie: 1 bos Witte wijn: 5 cl Aardappelkoek Zie recept Salade van sla met kervel Sla: 1Olie: 1 eetlepel Citroen: 1Kervel: 1 bos Yoghurt (2) Fruit (300 g)Volkorenbrood (30 tot 50 g)

Werkwijze

Kip Stop 1 of 2 takjes salie in de kip en doe er zout bij. Leg ook enkele takjes op de schotel en giet er regelmatig witte wijn over. Laat de schotel rusten en bedek hem met aluminiumfolie. Aardappelkoek 2 personenBereidingstijd: 30 minuten Ingrediënten Aardappelen: 500 g Aardnootolie: 1,5 eetlepel Schil en spoel de aardappelen. Rasp ze (zoals wortelen) en leg ze op een propere doek. Veeg ze goed af en bestrooi ze met zout. Roer goed, zodat het zout mooi verdeeld is. Warm de helft van de olie op in een antiaanbakpan en stapel de aardappelschijfjes op elkaar in wafelvorm. Bak ze gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje. Plaats een groot bord op de pan en keer de pan om: de wafel ligt nu op het bord. Doe er de rest van de olie bij en verwarm ze. Laat de aardappelkoek in de pan glijden en bak hem gedurende 10 à 15 minuten aan de andere kant. De aardappelkoek moet aan beide kanten mooi goudbruin zijn, en de binnenkant moet lekker zacht zijn. Goed warm serveren. SaladeMeng de kervelblaadjes met de slabladeren. Hak ze niet fijn.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 16/03/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Evenwichtige afslankmenu's van november - n°12 Geüpdatet op 13/11/2007 - 00h00

De onderstaande recepten bevatten weinig vet en zijn dus licht. Het brood, dat onmisbaar is, levert de koolhydraten die nodig zijn voor het evenwicht. Meteen hebt u een antwoord op de eeuwige vragen: " Wat gaan we vandaag eten? " en " Hoe stel ik een...

Een evenwichtige voeding voor een gezond lichaamsgewicht Geüpdatet op 22/05/2007 - 00h00

Het gaat niet om het verliezen van vijf kilo of meer in zo weinig mogelijk tijd, maar wel om een gezond lichaamsgewicht en een evenwichtige voeding zonder honger te lijden. In deze tiende week vindt u nog meer recepten voor heel wat lekkers!

Meer artikels