PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van juni - n°2

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 24/06/2003 - 00h00
-A +A

Evenwichtige menu's met weinig vetten, samengesteld met seizoensproducten.

PUB

Menu 2

Hoeveelheden voor twee personen

 • Gebraden kalfslapjesLapjes: 2 (100 tot 125 g per stuk)Margarine: 5 g
 • Sauté van mini-artisjokZie recept
 • Yoghurt
 • Aardbeien met gembermoes
  Zie recept
 • Volkorenbrood (40 tot 60g)
HOE GAAT U TE WERKLapjesBraad ze in een pan met anti-aanbaklaag, op een zacht vuurtje zodat ze niet uitdrogen. Daarna kan u de bodem van de pan blussen met wat witte wijn. Sauté van artisjok (of mini-artisjok)Twee personen Tijd: 25 minutenIngrediëntenMini-artisjokken: 1 boeketCitroen: 1Ui: 1Wortelen: 1Olijfolie: 1 eetlepelBosje peterselie of tijm: 1Witte wijn: 10 clZout, peperSnij de staart van de mini-artisjokken, neem de buitenste bladeren weg, snij de bovenkant van de bladeren en snij ze vervolgens in twee of vier stukken (naargelang de grootte). Leg ze in een slakom met wat water met citroensap, zodat ze niet zwart worden. Pel de ui en hak hem fijn. Schil de wortel en snij hem in fijne schijfjes. Laat de ui en de wortelschijfjes in een stoofpan bruinen met wat olie. Voeg vervolgens de stukjes artisjok, het bosje peterselie en de witte wijn toe. Breng op smaak met zout en peper. Dek de stoofpan af en laat gedurende vijftien minuten stoven op een matig vuur. Aardbeien met gembermoesTwee personen Tijd: 20 minutenIngrediëntenGember (bol): 50 gSuiker: 30 gAardbeien: 1 bakjeMaak dit recept indien mogelijk twee uur op voorhand klaar. Schil de gember en snij hem in kleine staafjes. Maak een siroop door de suiker te vermengen met 3 cl water (ongeveer 1/3 van een glas). Zodra ze kookt, voegt u de gember toe aan de siroop. Laat gedurende tien minuten koken op een heel zacht vuurtje, haal de kom vervolgens van het vuur en laat afkoelen.Verwijder de steeltjes van de aardbeien (wassen is niet nodig). Snij ze in stukjes. Giet de koude gembermoes over de aardbeien en meng het geheel door elkaar. Plaats de slaschalen twee uur in de koelkast.Als u geen tijd hebt om deze aardbeien op voorhand klaar te maken, plaats de slaschalen dan tien minuten in de diepvriezer, zodat u dit dessert toch lekker fris kan opdienen.

Menu 1

Hoeveelheden voor twee personen

 • Tomatensalade met zwarte olijvenTomaten: 3Olijfolie: 1 eetlepelCitroen: 1Balsamico-azijnKleine zwarte olijven: 1 eetlepel
 • Visfilet met dragonZie recept
 • Schelpjes (80g)
 • Kwark 20% vet
 • Fruit (300g)
 • Volkorenbrood (30 tot 40g)HOE GAAT U TE WERK
TomatensaladeSnij de tomaten in kleine kwartjes en verwijder zorgvuldig de pitten. Voeg de olijven toe. Meng met olie, een weinig citroensap en balsamico-azijn. Visfilets met dragon Twee personen Tijd: 15 minuten IngrediëntenVisfilets: 2 (ongeveer 150 g per stuk)Dragon: ongeveer 20 blaadjesCitroen: 1Slagroom: 1 eetlepelSnij de filets, als ze heel groot zijn, in twee stukken.Hak de dragon fijn en meng hem in een kom met de room en zout en peper.Smeer de visfilets aan beide zijden in met deze bereiding. Leg ze in een schotel en warm ze, naargelang de dikte van de filets, gedurende twee à drie minuten op in de microgolfoven. Overgiet het geheel net vóór het serveren met citroensap.Als u geen microgolfoven hebt, kan u ook een traditionele oven gebruiken: ongeveer tien minuten, na de oven te hebben voorverwarmd op 220°C (stand 8).SchelpjesBoter is niet nodig, aangezien ze op smaak worden gebracht met de saus van de vis. U kan er fijngehakte dragon aan toevoegen.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 24/06/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels