PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van juni - n°1

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 03/06/2003 - 00h00
-A +A

Evenwichtige maar vetarme menu's op basis van seizoensproducten.

PUB

Menu 1

Hoeveelheden voor 2 personen

  • Rauwe radijsjes met zout erop (1 bos)
  • Kalfsgebraad Kalfsgebraad: 300 g Uien: 2Tuinkerspuree met peterselie Tuinkers: 1 bosAardappelen: 300 gPeterselie: 1 bosEi: 1Halfvolle melk: 25clRoom: 1 dessertlepel
  • Natuuryoghurt (2)
  • Fruit (300g)
  • Volkorenbrood (50 à 75g)
WERKWIJZEKalfsgebraadKoop een stuk kalfsgebraad van ongeveer 800 g (u kunt de rest koud opeten). Bak het op een bedje van fijngehakte uien. Doe ½ glas water in de schotel. Baktijd: 30 minuten per pond. Oven op 200°C (stand 7). Bedekken met aluminiumfolie en laten rusten. Tuinkerspuree met peterselie Verwijder de dikke stengels van de tuinkers en de peterselie en laat ze 3 minuten koken in water. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze. Pureer ze, samen met de mengeling tuinkers-peterselie, en ga vervolgens tewerk zoals voor een gewone puree, door er de melk, het ei en de room aan toe te voegen. Tuinkers is bijzonder rijk aan mineralen en vitamines.

Menu 2

Hoeveelheden voor 2 personen

  • Aardappelsalade Nieuwe aardappelen: 300 gOlijfolie: 2 eetlepels AzijnMosterdPeterselie
  • Varkensgrillade (2 van elk 125 g)
  • Courgettes bestrooid met peterselie Courgettes: 400 à 500gMargarine met zonnebloemolie: 10gPeterselie: 1 bos
  • Natuuryoghurt (2)
  • Fruit
  • Volkorenbrood (30 à 40g)
WERKWIJZE Aardappelsalade Was de aardappelen onder de kraan met een nieuwe, geschikte spons. U hoeft ze niet te schillen. Kook ze in zout water of stoom ze, en snij ze vervolgens in schijfjes. Bereid ondertussen vinaigrette door alle ingrediënten samen te kloppen, zodat ze een beetje schuimt. Giet ze over de aardappelen en bestrooi ze rijkelijk met peterselie. Varkensgrillade Als u ze op de hete gril legt, hoeft u ze niet in te vetten. Verwijder vervolgens wel het vet op uw bord. Courgettes bestrooid met peterselie Was de courgettes en snij ze in kleine stukjes. Fruit ze in margarine, strooi er zout over, vermeng ze goed, verminder het vuur en bedek de schotel. Laat ze 20 tot 30 minuten bakken en roer ze af en toe om. Bestrooi ze met fijngehakte peterselie alvorens ze op te dienen.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 03/06/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels