PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van juli - n°8

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/07/2005 - 00h00
-A +A

Een evenwichtig, heerlijk en vetarm menu op basis van seizoensproducten. Zonder risico op gewichtstoename, wel integendeel. Bovendien heel praktisch met het boodschappenlijstje, en geschikt voor het hele gezin.

PUB

Provençaalse salade met artisjokharten

Ingrediënten voor 4 personen Paarse artisjokken: 4 Citroen: 1Ei: 1Trostomaten: 4 Roze radijsjes: 12 Platte peterselie: 6 takjes Bieslook: 4 takjes Basilicum: 6 blaadjes Sla: 4 grote bladen Mosterd: 2 koffielepels Xeresazijn: 1 eetlepel Olijfolie: 2 eetlepels Zwarte olijven uit Nice: 2 eetlepels Peper en zout Snij de stengels van de artisjokken af. Snij de bodems uit en verwijder alle bladeren en het haar. Besprenkel de bodems één voor één met citroen. Stoom ze gedurende 15 minuten. Laat in de marmiet van de stoomkoker gedurende 8 minuten een ei koken. Haal het eruit, laat het afkoelen en pel het. Spoel de tomaten en snij ze in schijfjes. Doe hetzelfde met de radijsjes. Spoel, droog en ontblader de peterselie en hak de bladeren grof. Snij het bieslook af met de schaar op ongeveer 1 cm lengte. Hak de basilicumblaadjes fijn en spoel de salade. Meng in een kom twee koffielepels mosterd, één eetlepel xeresazijn en twee eetlepels olijfolie, peper en zout. Snij de lauwe artisjokbodems in dunne schijfjes en het hardgekookte ei in vieren. Leg op elk bord één blaadje sla, plus de tomaten, de artisjokbodems en de radijsjes. Voeg er een kwart ei en de zwarte olijven aan toe, strooi er de kruiden op en giet er de saus over.

Gegrilde lamskoteletten met tijm en sperziebonen met peterselie

Ingrediënten voor 4 personen Lamskoteletten: 8 Tijm: 1 bos Sperziebonen: 800 g Boter: 10 gPeterselie: een paar takjes Citroen: 1Kook de sperziebonen in zoutwater. Verkruimel de tijm op een bord. Druk er elke kotelet stevig tegen, aan beide kanten, en gril ze. Hak de peterselieblaadjes fijn en meng ze met de sperziebonen. Doe er een klontje boter bij. Besprenkel de lamskoteletten met een beetje citroen vlak voor het serveren.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/07/2005 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels