Er is niet alleen runds- of zalmtartaar: je kunt van heel wat producten tartaar maken. Ziehier enkele even lekkere als lichte suggesties.

Groentetartaar
2 trostomaten 2 kleine courgettes 10 radijsjes 10 broccoliroosjes 4 witte uitjes 2 munttakjes 1 citroen1 koffielepel mosterd 1 koffielepel Worcestershiresaus 1 koffielepel versgeraspte gember 1 potje yoghurt natuur "Fleur de sel", peper van de molen Pel en ontpit de tomaten. Snij het vruchtvlees in stukjes. Maak de andere groenten schoon en snij ze allemaal eveneens in stukjes. Verwijder de muntblaadjes en hak ze fijn. Doe het citroensap, de mosterd, de Worcestershiresaus, de gember, de munt en de yoghurt in een slakom. Meng alles goed dooreen. Voeg er "fleur de sel" en peper van de molen aan toe. Proef en breng naar believen op smaak. Doe er alle groenten bij. Meng alles voorzichtig dooreen en breng opnieuw op smaak. Zet de kom een uurtje op een koele plek. Schik de tartaar op de borden.
Tartaar van gerookte vis
2 makreelfilets 2 gerookte-zalmfilets 2 citroenen 1 boeket bieslook 2 potjes yoghurt met schapenmelk Peper en zout Versnijd de vier visfilets. Doe er wat citroensap bij en meng alles goed dooreen. Zet het gerecht op een koele plaats. Hak al het bieslook fijn. Giet de yoghurt met schapenmelk en het sap van één citroen in een slakom. Doe er het bieslook bij. Meng alles goed dooreen en zet de kom op een koele plek. Meng de vis met de saus bij het serveren. Schik het gerecht op de borden en serveer het met gegrild hoevebrood.