PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van juli - n°4

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 29/07/2003 - 00h00
-A +A

Twee evenwichtige maar vetarme menu's op basis van seizoensproducten.

PUB
Overzicht

Menu 1

Hoeveelheden voor 2 personen CourgettesaladeCourgette: 1Olijfolie: 1 eetlepelCitroen: 1Peterselie: een paar takjes Sardines met uien Zie receptKwark Fruit (300 g)Volkorenbrood (30 tot 50 g) WERKWIJZE CourgettesaladeKies één of twee lange, kleine courgettes, snij ze in heel dunne schijfjes met de keukenrobot en vermeng ze met de citroenvinaigrette en de gehakte peterselie. Sardines met uien 2 personen Bereidingstijd: anderhalf uur IngrediëntenSardines: 50 gCitroen: 1Uien: 20 gTomaten: 2Olijfolie: 2 eetlepels Laurier: 1 blaadje Grof zout Schub de sardines en maak ze schoon. Spoel ze grondig onder de kraan en wikkel ze in absorberend papier. Leg ze in een schotel en strooi er een flinke eetlepel grof zout op. Besprenkel ze met citroensap. Vermeng alles met de hand en laat het gerecht ongeveer 1 uur rusten. Schil ondertussen de uien en snij ze in dunne schijfjes. Leg de tomaten in kokend water (10 seconden) en maak ze schoon: verwijder de schil, snij ze in tweeën en ontpit ze. Hak het vlees in dikke stukken. Giet een eetlepel olie in de stoofpan, neem ongeveer één derde van de ui en de tomaten en het laurierblad, en leg er de sardines op, kop aan staart. Strooi er zout op en bedek de sardines met ui en tomaten. Leg er een nieuwe laag sardines op en werk het gerecht af met wat er overblijft van de ui en de tomaten. Strooi op elke laag zout. Besprenkel het gerecht met een eetlepel olie. Doe het deksel op de stoofpan en laat alles ongeveer 20 minuten stoven op een zacht vuurtje. Serveer het gerecht in de stoofpan. Bestrooi de borden met peper.

Menu 2

Hoeveelheden voor 2 personen Soep met koriander Zie recept Visfilets met dragon Zie receptGeplette aardappelen Aardappelen: 300 g Boter: 10 g Kervel: ½ bos Yoghurt (2)Fruit (300 g)Volkorenbrood (20 tot 40 g) WERKWIJZE Koriandersoep (warm of koud) 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten IngrediëntenCourgettes: 2Tomaten: 3Koriander: 10 takjes Look: 1 teentje Citroen: 1Schil de courgettes en snij ze in blokjes. Maak de tomaten schoon: leg ze in kokend water, schil ze en ontpit ze. Snij ze in blokjes. Schil de look en snij ze in kleine stukjes. Ontblader de koriander. Doe alles in een stoofpan met 1 dl water en zout. Laat het gerecht 15 minuten stoven. Mix de soep en breng ze op smaak. U kunt de soep zowel warm als koud opdienen. Wilt u ze koud degusteren en bereid u ze een beetje op het laatste moment, stop ze dan in de diepvriezer tot ze ijskoud is. U kunt er zonder probleem croutons van gegrild brood aan toevoegen zonder vetstoffen. Visfilets met dragon 2 personenBereidingstijd: 15 minuten IngrediëntenVisfilets: 2Dragon: 1 bos Citroen: 1Room: 1 eetlepel Snij de filets in tweeën als ze te groot zijn. Hak de dragon fijn, vermeng hem met de room en strooi er peper en zout op.Smeer de visfilets aan beide kanten in met deze bereiding.Leg de filets in een schotel en stop hem 2 à 3 minuten in de microgolfoven, afhankelijk van de dikte van de filets.Besprenkel de vis met citroen op het moment dat u hem serveert.Hebt u geen microgolfoven, stop het gerecht dan ongeveer 10 minuten in de gewone oven. Geplette aardappelen Kook de aardappelen in de schil. Schil ze, plet ze met een vork en voeg er de boter en de fijngehakte kervel bij.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 29/07/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels