PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van juli - n°16

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 03/07/2007 - 00h00
-A +A

U wilt afvallen en een mooie, platte buik hebben tegen dat u straks op vakantie gaat? Het kan, zonder dat u zich van alles moet ontzeggen. Stel uw menu's samen volgens onderstaand model. Eet van alles wat, al naargelang uw eetlust. Deze week staan er enkele lekkere lichte schotels op het menu, zoals een koude tomatensoep met meloen, varkensbrochettes met ananas en filet van dorade met pompelmoes.

PUB
Overzicht

Menu 1

Koude tomatensoep met meloen
Ingrediënten
4 personen

2 meloenen
8 trostomaten
2 teentjes look
8 blaadjes basilicum
1 koffielepel tomatenpuree
zout
peper

Snij de meloenen in tweeën. Haal het vruchtvlees eruit met een speciale lepel voor meloenballetjes. Leg de balletjes in een slakom en zet de kom en de uitgeholde meloen in de koelkast. Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in grote blokjes. Pel de knoflookteentjes en plet ze. Snipper de basilicumblaadjes fijn. Mix het vruchtvlees van de tomaten, de look en het basilicum. Meng er de tomatenpuree onder. Brengt op smaak met zout en peper. Doe dit mengsel in de slakom. Leg enkele ijsblokjes in een andere slakom, zet de kom met de soep erbovenop en zet alles in de koelkast., Haal net voor het opdienen de uitgeholde meloen en de meloenballetjes uit de koelkast. Verdeel de balletjes over de meloenen. Giet de gekoelde soep in de meloenhelften. Dien meteen op.

Varkensbrochettes met ananas
Laat enkele porties in blokjes gesneden mager varkensvlees 10 minuten marineren in sojasaus. Snij een ananas in schijven en dan in blokjes en steek ze met het vlees op de brochettes. Vang het sap van de ananas op. Besprenkel de brochettes tijdens het grillen met het opgevangen ananassap en de sojasaus van de marinade.

Prinsessenboontjes met peterselie
Kook de boontjes 10 minuten in licht gezouten kokend water (top ze eerst met een schaar). Schrik ze onder koud stromend water, zo blijven ze fris groen. Stoof ze in een pan met een nootje boter en een stevige hand fijngehakte peterselie. Reken 20 minuten bereidingstijd.

Menu 2

Bouillon met kapucijnbloemen
Ingrediënten
4 personen

4 kleine wortelen
1 stuk van 5 cm verse gember
1 liter rundsbouillin
6 peperkorrels
kapucijnbloemen
zout

Schraap de wortelen en rasp ze of snij ze in heel dunne ringen. Schil de gember en snij hem ook in heel dunne ringen. Breng de bouillon aan de kook en doe de peperkorrels erbij. Laat 10 tot 15 minuten op een zacht vuurtje koken tot de bouillon wat is ingedikt. Doe de wortelen en de gember in de bouillon. Laat 5 tot 7 minuten koken. Kook de wortelen wortelen niet te lang, ze moeten nog wat vast zijn. Proef de bouillon en breng hem eventueel verder op smaak.
Hij moet mooi krachtig zijn. Giet de bouillon samen met de wortelen en de gember in de borden. Doe er de kapucijnbloemen bij. Dien goed heet op.

Filet van dorade met pompelmoes
Doe de vis met een scheut witte wijn in een braadpan. Schil een pompelmoes, haal het wit eraf, en doe de partjes na de helft van de kooktijd bij de vis. Besprenkel de vis tijdens het bakken overvloedig met het braadvocht

Gekonfijte jonge wortelen met komijn
Snij de wortelen in ringen. Doe ze met een scheut olie en een beetje water in een kookpot (ze moeten net onder staan). Brengt op smaak met wat zout en komijnzaadjes. Kook op een zacht vuurtje gaar en roer af en toe.

Perzikgelei met ijzerkruid
Maak een aftreksel van ijzerkruid. Laat de thee goed trekken zodat hij geconcentreerd is. Doe er enkele blaadjes gelatine bij. Schil een perzik en doe de partjes in een kleine charlottevorm (zet een glas in het midden zodat ze blijven liggen). Giet de gelei eroverheen en zorg dat de hele vorm bedekt is. Zet 4 tot 5 uur in de koelkast en haal uit de vorm.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 03/07/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Evenwichtige afslankmenu's van november - n°13 Geüpdatet op 20/11/2007 - 00h00

De onderstaande recepten bevatten weinig vet en zijn dus licht. Het brood, dat onmisbaar is, levert de koolhydraten die nodig zijn voor het evenwicht. Meteen hebt u een antwoord op de eeuwige vragen: " Wat gaan we vandaag eten? " en " Hoe stel ik een...

Evenwichtige afslankmenu's van juni - n°13 Geüpdatet op 05/06/2007 - 00h00

Het gaat er niet om dat u in een recordtempo 5 kilo of meer afvalt, maar dat u uw ideale gewicht terugvindt door van alles te eten zonder honger te lijden. Voor de twaalfde week hebben we kleine schotels op het menu staan, zoals knorhaanfilet met erw...

Evenwichtige menu's en lichte recepten Geüpdatet op 16/10/2007 - 00h00

De onderstaande recepten bevatten weinig vet en zijn dus licht. Het brood, dat onmisbaar is, levert de koolhydraten die nodig zijn voor het evenwicht. Meteen hebt u een antwoord op de eeuwige vragen: "Wat gaan we vandaag eten? " en " Hoe kan ik een e...

Meer artikels